Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

... νέα ήττα Μπακατσέλου με την εκ περιτροπής εργασία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παράνομη
η εκ περιτροπής εργασία
στον «Αγγελιοφόρο»Σε νέα δικαστική ήττα και άτακτη υποχώρηση υποχρεώνεται ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος, καθώς καλείται να αποσύρει αμέσως το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει μονομερώς στο εκδοτικό συγκρότημα που διοικεί.
Με δύο σημαντικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν προχτές, Δευτέρα, η Δικαιοσύνη διατάσσει τον κ. Μπακατσέλο να επαναφέρει σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης 3 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι οποίοι εδώ και 4 μήνες έχουν εξαναγκαστεί να εργάζονται επί 3 ημέρες την εβδομάδα και να λαμβάνουν μισθό μειωμένο κατά 40%.

Ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας θέσπισε το επαχθές μέτρο σε βάρος των 3 δημοσιογράφων, όπως και άλλων 4 εργαζομένων, για λόγους εκδίκησης. Και αυτό, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να αποδεχθούν μειώσεις των αποδοχών τους σε ποσοστό 25%.

Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων πως το σύστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης που έχει επιβάλει ο εκδότης από το τέλος Ιουλίου έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014 είναι άκυρο και ανίσχυρο. Έτσι, υποχρεώνει την εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» να συνεχίσει να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες των 3 δημοσιογράφων επί 5 ημέρες την εβδομάδα και να τους καταβάλει πλήρη μισθό, μέχρι ότου εκδοθεί οριστική απόφαση για το όλο θέμα (...) Συνεχίστε την ανάγνωση

---
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου