Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

... κι ο Σκαναβής φοβέρα θέλει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναστολή της απεργίας
στον “Ελεύθερο Τύπο”



Μετά την αποστολή εξωδίκου από τα σωματεία για την πραγματοποίηση αύριο απεργίας στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο Αλέξης Σκαναβής θυμήθηκε τη δέσμευσή του και εξόφλησε τον Σεπτέμβριο. Προηγήθηκε η αποστολή της επιστολής των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» με επιστολή τους προς τον ΔΣ, Αλέξη Σκαναβή, τον ενημέρωσαν πως σήμερα, Δευτέρα, θα λάβει εξώδικο κοινοποίηση της απεργίας από αύριο, Τρίτη, η οποία θα ανανεώνεται καθημερινά μέχρι την εξόφληση της μισθοδοσίας.

Δηλώνουν ότι με μεγάλη απογοήτευση δέχθηκαν την ενημέρωση βάσει της οποίας ούτε την επόμενη βδομάδα θα εξοφληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, οι εκπρόσωποι τονίζουν πως «για χάρη της εφημερίδας, ανέστειλαν την απόφαση για απεργία Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να κυκλοφορήσει κανονικά το κυριακάτικο φύλο το οποίο είναι γεμάτο διαφήμιση».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οριακή οικονομικά κατάσταση, με τις συγκεκριμένες πρακτικές με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των οφειλομένων αυξάνεται το χρέος της ιστορικής εφημερίδας προς αυτούς και έχει καταρρακωθεί το ηθικό τους.

Γι αυτό αναφέρουν πως για μια ακόμα φορά, αλλά μάλλον την τελευταία, οι εργαζόμενοι στήριξαν την εφημερίδα και δεν έκαναν απεργία.

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούν την εξόφληση της μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου μέχρι αύριο, Τρίτη, στο 10%.

Τέλος, με βάση προηγούμενο ψήφισμα, στην περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών που έχουν αποφασίσει, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου