Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

... η ΚΕΔ κατά ΠΟΕΣΥ για το Πολυτεχνείο ...

*
ΚΕΔ
***
*

ΚΕΔ: Η πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ,
αποφάσισε να λογοκρίνει
την Ιστορία του Πολυτεχνείου!

Ανακοίνωση

Σε δυο θλιβερές παραγράφους η ανιστόρητη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, θέλησε να ξαναγράψει την ιστορία του Πολυτεχνείου στα μέτρα των αγορών.

Με ένα κείμενο εξευτελιστικού και παλαιοκομματικού συμβιβασμού, το διευθυντήριο των εργοδοτών, που έχει στην κατοχή του την σφραγίδα της ομοσπονδίας, της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ, δίνει δείγματα γραφής στα μέτρα της διαπλοκής και του κυβερνητικού αυταρχισμού, ενόψει του τρίτου μνημονίου.

Αλλιώς δεν εξηγείται η δήθεν ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για το Πολυτεχνείο και η απροκάλυπτη λογοκρισία του σχεδίου κειμένου που υποβλήθηκε για τη διαμόρφωση ανακοίνωσης-θέσης της ομοσπονδίας.

Το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Κώστα Ντελέζος κατέθεσε στη γραμματεία της ομοσπονδίας το ακόλουθο κείμενο. Δεν κουμπώνει όμως με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και «κόπηκε» από τους προεδρικούς.

Η ΚΕΔ επιμένει με το ίδιο ακριβώς κείμενο και απευθύνεται προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους:

Η ΚΕΔ «…καλεί τους δημοσιογράφους και το σύνολο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν σημαία τους τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση των φοιτητών μας δίδαξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τα αιτήματα εκείνης της εποχής ήταν πολλά και συμπυκνώθηκαν με το ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!

Έτσι και σήμερα τα αιτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, καθώς ο ελληνικός λαός μαστίζεται από τις πιο βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και εξωτερική Τρόικα. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.

Τα σύγχρονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αγγίζουν κάθε σπίτι, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο. Η ενότητα όλων των εργαζομένων σε κάθε τομέα και φορέα, η αντιμετώπιση της κυβερνητικής επιλογής του κοινωνικού αυτοματισμού (προσπάθεια διαίρεσης και χειραγώγησης των εργαζομένων) και της τρομοκρατίας, η κοινή στόχευση, οι κοινοί αγώνες πρέπει να αποτελούν πλέον το βασικό μέλημα όλων μας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, τσακισμένος από την υψηλή ανεργία, με χιλιάδες απλήρωτους και υποαμοιβόμενους εργαζόμενους, με το κλίμα ανασφάλειας κυρίαρχο στους χώρους εργασίας, με λεηλατημένες τις συντάξεις, με υπονομευμένα τα ασφαλιστικά ταμεία του και με το «μαύρο» να κυριαρχεί στη δημόσια τηλεόραση, ως συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, συνεχίζει ν’ αντιστέκεται σ’ αυτή τη λαίλαπα και ν’ αποκρούει κάθε σχεδιασμό και απειλές για νέες περικοπές και συρρίκνωση των εργασιακών ελευθεριών του.

Ως δημοσιογράφοι τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που οραματίστηκαν και πάλεψαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία και καταδικάζουμε τα χτεσινά περιστατικά αστυνομικής βίας και τις επιθέσεις κατά συναδέλφων μας και φωτορεπόρτερ.

Με την ευκαιρία των φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και προς τιμήν των νεκρών φοιτητών και εργαζόμενων της εξέγερσης, η ΚΕΔ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, να πάρουν μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη, ενώνοντας τη φωνή τους με τους άλλους εργαζόμενους, διεκδικώντας ταυτόχρονα και την δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου:

* Επαναλειτουργία της δημόσιας ΕΡΤ τώρα.

* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

* Αποκατάσταση ανέργων

* Εξόφληση των καθυστερημένων μισθών

* Άμεση αποζημίωση των απολυμένων

* Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

* Σεβασμό στις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην ελευθεροτυπία.

* Απόρριψη κάθε σχεδιασμού συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

# ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

# ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ
---
πηγή: www.styx.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου