Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

... "έφυγε" και ο Ηλίας Σκουλάς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πέθανε ο Ηλίας Σκουλάς

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος - σκιτσογράφος Ηλίας Σκουλάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1927. Το 1959 ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.

Ο Ηλίας Σκουλάς υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Έχει εκδώσει δέκα τρία βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.

Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου