Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

... "Αγγελιοφόρος" - Σάλας κερνά, Μπακατσέλος πίνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα «σφαγή» στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος
βρήκε… χορηγό για τις απολύσεις!


Απύθμενο είναι το θράσος της εργοδοσίας στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Μετά τη «σφαγή» που προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια θέλει να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους.

Μία επιχείρηση – «πρωτοπόρος» στις ατομικές συμβάσεις και στην οποία χάθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 250 θέσεις εργασίας μειώνοντας το μισθολογικό κόστος κατά 70% προσπαθεί ακόμη να γίνει… βιώσιμη βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων. Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος ο οποίος είναι συνέταιρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση με τους Μπόμπολα - Ψυχάρη θέλει να στείλει στην πόρτα της εξόδου άλλους 40 – 45 εργαζόμενους θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα.

Χορηγός στις απολύσεις οι… τράπεζες!

«Ναι, είναι βάρος οι εργαζόμενοι. Αν έρθουν και όλοι οι δημοσιογράφοι να μου ζητήσουν να φύγουν με χαρά θα το δεκτώ» λέει ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της εταιρίας Παντελής Χαλβατζάκης, ο οποίος εσχάτως εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή σε ένα μιντιακό απολίθωμα που μόνο με εφημερίδα δε μοιάζει! Οπως λέει ο ίδιος το κόστος των απολύσεων θα το αναλάβουν οι τράπεζες οι οποίες θα χορηγήσουν στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ποσό περίπου 650.000 ευρώ μόλις λάβουν έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν οι απολύσεις.

«Ο κυρ- Αλέκος»

Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος ή «κυρ-Αλέκος», όπως τον αποκαλούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, μέσω του δικηγόρου του Παντελή Χαλβατζάκη, ο οποίος επισήμως απείλησε με «βίαιο κλείσιμο της επιχείρησης» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους σε βάθος χρόνου έως και 62 μήνες από σήμερα! Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας ο οποίος στο πρώτο κύμα των απολύσεων προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι «σ΄ αυτό το μαγαζί κανένας δε θα χάσει τα χρήματα του». Ο δικηγόρος ενημέρωσε τα σωματεία ότι όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να αποχωρήσουν πρέπει να το δηλώσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου. Παράλληλα για όσους απομείνουν 60 – 65 άτομα η διοίκηση της εταιρίας θέλει να επιβάλει νέες μειώσεις ύψους 30% με επιχειρησιακή σύμβαση ενώ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων δεν έχει δοθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος να εκδοθεί ανακοίνωση για το νέο σχέδιο σφαγής στην εφημερίδα…

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου