Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Γερμανικό άρθρο-λίβελος από Έλληνες!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


«ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ FRANKFURTER ALLGEMEINE, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Έλληνες «με κουκούλα» υπαγόρευσαν το πολύ σκληρό για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την κυβέρνηση, άρθρο της Frankfurter Allgemeine («το πιο σκληρό που γράφτηκε ποτέ κατά του Τσίπρα» όπως τιτλοφορήθηκε από πολλά σάιτ, μεταξύ των οποίων και το iefimerida.gr). «Και αυτοί δεν είναι απαραιτήτως πολιτικοί. Έστω και αν αυτό το δημοσίευμα αφήνει να πλανάται η εντύπωση ότι γράφτηκε για την υπόθεση Novartis. Έστω και αν αναπαράγει τις εμμονές ορισμένων περί Βενεζουέλας την στιγμή που το βασικό θέμα συζήτησης στην Αθήνα είναι ο "έρωτας" των ΗΠΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η υποψία –στα όρια της βεβαιότητας– ότι το άρθρο έχουν υπαγορεύσει Έλληνες («κουκουλοφόροi» όπως τους χαρακτηρίζει) είναι του Μανώλη Κoττάκη στο άρθρο του στην Εστία (από το οποίο και το απόσπασμα στον πρόλογο). Ο διευθυντής της αθηναϊκής εφημερίδας διατυπώνει ευθέως την άποψη ότι «το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε στην πραγματικότητα από Γερμανούς».


Ο Μανώλης Κοττάκης διευκρινίζει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να συνυπογράψει το κείμενο στις βασικές διαπιστώσεις του (άλλωστε «ο ίδιος έχω γράψει και... χειρότερα», λέει), αν δεν ήταν γεμάτο ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον ελληνικό λαό, εμπαθές και υπαγορευμένο από συμπολίτες μας.

«Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί υπαγορεύτηκε από Έλληνες» αναφέρει και εξηγεί: «Οι λεπτομέρειες που γράφτηκαν από τους συντάκτες του οικονομικού τμήματος –όπως λέγεται– της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι πολύ εξειδικευμένες για να τις γνωρίζουν στο Βερολίνο». Ο αρθρογράφος εικάζει ότι εκείνοι που υπαγόρευσαν το κείμενο στη γερμανική εφημερίδα είναι Έλληνες που έχουν «εκκρεμότητες».

Ο Μανώλης Κωττάκης προσθέτει την πληροφορία του ότι ο εν Αθήναις ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine «ενημέρωσε τις αρχές ότι διαχωρίζει τη θέση του από αυτόν τον λίβελλο».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου