Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Εφημερίδα Documento - δυσχέρειες ρευστότητας, απομακρύνσεις

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μειώσεις προσωπικού και καθυστερήσεις
στην καταβολή μισθών στη Documento


Οι επτά απομακρύνσεις
στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου
και οι δυσχέρειες ρευστότητας

Σε απομακρύνσεις προσωπικού προχώρησε λίγο πριν το Πάσχα η εφημερίδα Documento.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές απομακρύνθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς τουλάχιστον επτά άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν συνταξιούχος και συγκεκριμένα ο Χειλάς Νίκος ανταποκριτής από τη Γερμανία.


Μεταξύ των απομακρυνθέντων περιλαμβάνεται και η αρχισυντάκτρια Βιβή Μπλούτσου που βρισκόταν στην εφημερίδα από την πρώτη ημέρα έκδοσής της ενώ δύο εκ των απολυθέντων-οικειοθελώς αποχωρησάντων ήταν υπάλληλοι του λογιστηρίου της εφημερίδας. 

Επίσης διακόπηκε η συνεργασία με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαϊωάννου, Ζακ Κωστόπουλο και Θάνο Σαρρή

Εν τω μεταξύ από τον Φεβρουάριο παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας που έφτασαν και τις δεκαπέντε ημέρες. 

Βεβαίως τον Απρίλιο η καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού Μαρτίου περιορίστηκε στις τέσσερις ημέρες.

Ωστόσο οι καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας δείχνουν τις δυσκολίες ρευστότητας που υπάρχουν για την εφημερίδα Documento. 

Δυσκολίες που φέρεται να παραδέχεται και ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με το προσωπικό της εφημερίδας προκειμένου και να αιτιολογήσει την απομάκρυνση εργαζομένων από την εφημερίδα η οποία έγινε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και είναι άγνωστο αν θα έχει συνέχεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το ΓΕΜΗ η εταιρία που διαχειρίζεται τη Documento μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα είναι η Documento Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ιδρύθηκε στις 28/02/2017 με μοναδικό εταίρο τον K. Βαξεβάνη και κεφάλαιο 20.000 ευρώ, ενώ από την ίδρυσή της δεν υπάρχει ενημέρωση για νέα αύξηση κεφαλαίου και παράλληλα δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία καθώς δεν έχει παρέλθει το διάστημα που εκ του νόμου υποχρεούται να το πράξει.
---
Νίκος Καρούτζος/bankingnews
---
*

1 σχόλιο:

  1. Οταν επιχειρήσεις του Τύπου αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς, κάποιοι περιμένουν από αυτές τις επιχειρήσεις να εισπράξουν το 2% του τζίρου τους για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή