Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Συλλαλητήριο Συνδικάτων, Τρίτη 17/4 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

*
ΠΑΜΕ
Τύπου και ΜΜΕ
***
*

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ
ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

Διαδήλωση ΚΚΕ - Σάββατο 14/4
Όλοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων
την Τρίτη 17 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ξεκίνησαν ξημερώματα Σαββάτου άλλη μια ιμπεριαλιστική επίθεση βομβαρδίζοντας το έδαφος της Συρίας.

Προβάλλουν ως προσχήματα τα περί χρήσης «χημικών όπλων», για να συγκαλύψουν τον πραγματικό τους σκοπό, που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και την γεωστρατηγική υπεροχή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η κίνηση αυτή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου. Θα μεγαλώσουν οι ροές των προσφύγων, για τους οποίους θα χύνονται τόνοι κροκοδείλιων δακρύων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο των μονοπωλίων, αποτέλεσμα της τεράστιας όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για μοιρασιές αγορών, πηγών ενέργειας και πρώτων υλών, ελέγχου δρόμων μεταφοράς τους για να ανακάμψει η κερδοφορία τους όταν αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με συμβιβασμούς στην περίοδο της «ιμπεριαλιστικής ειρήνης».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επωμίζεται τεράστιες ευθύνες αφού συμμετέχει στο έγκλημα. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας της βάσεις και τις διευκολύνσεις των ιμπεριαλιστών στον αέρα, το νερό και το έδαφος της Ελληνικής επικράτειας. Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αφού η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή με τις ευλογίες ή την ανοχή των ΝΑΤΟϊκών. Η αλήθεια είναι ότι με το ιδεολόγημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» βάζουν τη χώρα και το λαό μας στον κίνδυνο εμπλοκής σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για εμάς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τώρα απαιτείται ξεσηκωμός!!

Εχουμε χρέος να αναδείξουμε με τη στάση και τη δράση μας σε κάθε τόπο δουλειάς και στον κλάδο την απαίτηση μας για το σταμάτημα των επεμβάσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για να μην χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως πολεμικό ορμητήριο. Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνουμε για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας :


  • Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες βάσεις.
  • Να μην δίνεται καμμιά διευκόλυνση σε γη, θάλασσα και αέρα των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ευρωστρατού.
  • Να σταματήσει η δράση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έξω από τα σύνορα, να επιστρέψουν πίσω όλοι οι στρατευμένοι.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις θάλασσές μας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό.
  • Απομονώνουμε την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή από κάθε τόπο δουλειάς, τον κλάδο, τις γειτονιές.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους».
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου