Κυριακή 15 Απριλίου 2018

O mediaρχης και τα συλλεκτικά του

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Facebook, Nova, Μούρθια, ΕΠΟ,
Καπουτζίδης, The Mitsi Show, ΕΣΡ κ.ά.

του Νίκου Μποζιονέλου



Οι πρόσφατες εξελίξεις με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων, αλλά και την υποψία «χαλιναγώγησης» των users, από το Facebook, ανέδειξε ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες έρευνες για το δημοφιλέστερο social media μέσο. Στις ΗΠΑ, κατ’ αρχάς, δημοσκόπηση φέρνει λιγότερους από τους μισούς Αμερικανούς να εμπιστεύονται πια το Facebook σε ό,τι αφορά στην τήρηση της αμερικανικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. 

Στην Ελλάδα πάντως αυξάνονται και πληθύνονται οι ενεργοί χρήστες του Facebook, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν φθάσει τα 5,2 εκατ., αριθμός μεγαλύτερος κατά 200.000 σε σχέση με εκείνον του Σεπτεμβρίου του 2016. Ως ενεργοί χρήστες ορίζονται αυτοί που επισκέπτονται το Facebook τουλάχιστον μία φορά τον μήνα…

Πολύ πιθανό είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς Nova για νέες συμφωνίες με ΠΑΕ ενόψει της νέας σεζόν: Ξάνθη, ίσως και Αρη… Ασχέτως με την «κίνηση των 8», ο Αρης κινείται… σόλο στο θέμα των τηλεοπτικών, με ενέργειες του Θοδωρή Καρυπίδη. Και ορθώς πράττει…

Η Μούρθια θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Final 4 του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ 4-6 Μαΐου (21:30, στις 18:30 παίζουν Λούντβιχσμπουργκ – Μονακό). Το Final 4 θα μεταδοθεί και από την ΕΡΤ αλλά και από τη Nova.

Διαγωνισμό κάνει η ΕΠΟ για το φιλικό της Εθνικής με τη Σαουδική Αραβία στις 15 Μαΐου στη Σεβίλλη. Θυμίζουμε ότι τα φιλικά με την Ελβετία και την Αίγυπτο τα είχε δείξει το Epsilon TV.

Δεν θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης φέτος στον σχολιασμό της Eurovisioon για την ΕΡΤ αλλά θα το αναλάβει ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, μαζί με τη δημοσιογράφο Δανάη Σκαλιώνη.

Και στο διαδίκτυο πλέον το επιτυχημένο μπασκετικό περιοδικό «All Star Basket» που διευθύνει ο Δημήτρης Καρύδας με εκδότη τον Βαγγέλη Παπαλιό. Αρχισυντάκτης του allstarbasket.gr ανέλαβε ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης. Καλοτάξιδο.

«Πράσινο φως» για νέες εξωτερικές παραγωγές άναψε η διοίκηση της ΕΡΤ. Ανάμεσά τους και το «The Mitsi Show» με τον Γιώργο Μητσικώστα.

Ο Κώστας Αρβανίτης, μετά την απόλυσή του από το Ραδιόφωνο 24/7, οδεύει προς ΕΡΤ για να αναλάβει και καθημερινή εκπομπή.

Ως τις 20 Απριλίου αναμένεται από το ΕΣΡ η ανακοίνωση με τους υποψήφιους σταθμούς προς αδειοδότηση.

Περικοπές στην εφημερίδα «Documento» καθώς απομακρύνθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς τουλάχιστον επτά άτομα, ανάμεσά τους και η αρχισυντάκτρια Βιβή Μπλούτσου.

---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου