Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

"Μακελειό" - "Το Ποντίκι" - "Ελεύθερη Ώρα"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...το χαρτάκι "άνωθεν" καθυστέρησε 
Καρφώνονται



Κάτι ανάμεσα σε «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ωρα» θυμίζει προχτεσινό διαδικτυακό δημοσίευμα στο «Ποντίκι».


Ο συντάκτης του, αφιονισμένος κι αυτός που μια αντιπολεμική διαδήλωση τόλμησε να τα βάλει με το άγαλμα του ...αείμνηστου Πρόεδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, ξερνάει χολή για το ΚΚΕ: «Αμιγώς σταλινικό σοβιετόδουλο κόμμα - δορυφόρος», «σταλινική μειοψηφία», «παρανοϊκή ελληνική ιδιαιτερότητα», «κόμμα απολίθωμα, μονοκύτταρο», «κόμμα με επαγγελματίες διαδηλωτές οι οποίοι καταδυναστεύουν το κέντρο της Αθήνας».

Σε άλλο σημείο, ο συντάκτης μάλλον ζήλεψε την ακροδεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία» και γράφει ότι «ομάδες σταλινοκρουσμένων εξίσου βαρβαρικές με τις ορδές του ISIS, προσπάθησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Κατά τ' άλλα, ο αρθρογράφος φιλοτεχνεί την αγιογραφία του Τρούμαν και του «δόγματός» του, καταμετρώντας τα «ντόλαρς» που έπεσαν στους Ελληνες καπιταλιστές και το κράτος τους για να τσακίσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και να σταθεροποιήσουν την αστική εξουσία στην Ελλάδα.

Οφείλουμε, πάντως, να αναγνωρίσουμε ότι το «Ποντίκι» στην αρχή δεν έδειξε τα ίδια αντι-ΚΚΕ αντανακλαστικά με άλλους, μετά την κινητοποίηση και την άγρια καταστολή στο άγαλμα του Τρούμαν. Να υποθέσουμε ότι το ...χαρτάκι «άνωθεν» καθυστέρησε κάπως να φτάσει στην εφημερίδα;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου