Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Το ΕΣΡ "ψάχνει" Βρυώνη και EPSILON

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συμπληρωματικά στοιχεία
από EPSILON και Βρυώνη
ζήτησε το ΕΣΡ για την αδειοδότηση


Η σύζυγος και ο υιός Σαββίδη οι μέτοχοι του καναλιού…

Θέμα με τους μετόχους της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» που φέρεται να είναι συμφερόντων Βρυώνη, λέγεται ότι έχει προκύψει κατά τη διαδικασία ελέγχου των φακέλων για την αδειοδότηση των καναλιών από το ΕΣΡ και η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε χθες, μαζί με την πρόθεση του ΕΣΡ να χορηγήσει τις άδειες πριν την 4η Μαΐου που το ΣτΕ θα ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση.

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο ελέγχου των φακέλων από το ΕΣΡ και ειδικότερα της αναζήτησης των φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών, ώστε να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο, καθώς επίσης και τα ποινικά μητρώα των μετόχων (από το υπουργείο Δικαιοσύνης), στην αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού «EPSILON» ιδιοκτήτες φέρονται η σύζυγος και ο υιός του Ιβάν Σαββίδη, με αποτέλεσμα, επίσης, να ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία.

Αφού λοιπόν συγκεντρωθούν κι αυτά τα στοιχεία η ολομέλεια του οργάνου θα συνεδριάσει προκειμένου να ανακοινώσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Στη συνέχεια θα μεσολαβήσει ένα δεκαήμερο που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις για να προκύψει η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι άμεσα θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη από τις δέκα δόσεις των 3,5 εκ ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι σταθμοί που έχουν καταθέσει αίτηση για να πάρουν μια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες είναι οι: ΑΝΤ1, ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR, EPSILON και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου