Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Εναντι 7 εκατ. πούλησε ο Κοντομηνάς τον Αlpha Κύπρου

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ο Ανδρέας Παπαέλληνας είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος του Αlpha Κύπρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το deal έκλεισε στα 7 εκατ. ευρώ.

Tο deal έκλεισε και επίσημα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του ιδιοκτήτη τού Alpha Ελλάδας Δημήτρη Κοντομηνά με τον επιχειρηματία να εγκαταλείπει οριστικά τον Alpha Κύπρου, όχι όμως και τις υπόλοιπες επενδύσεις του στο νησί. Η κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από εταιρείες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Παπαέλληνα, ενώ το κανάλι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Alpha Ελλάδας, ως αποκλειστικός του συνεργάτης, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως για τον τηλεθεατή δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση του ALPHA ΚΥΠΡΟΥ αναφέρει


Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την συνολική αγορά των μετοχών της εταιρείας ALPHA TELEVISION CYPRUS LIMITED (τηλεοπτικός σταθμός ALPHA Κύπρου), έχουν προχωρήσει οι: Γιώργος Θεοδότου, Χριστίνα Δημάδη Λοΐζου, Αιμίλιος Μίτσιγκας και Χριστόφορος Χριστοφόρου

Η συμφωνία τελεί υπό την τελική έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η εταιρεία ALPHA TELEVISION CYPRUS Ltd ανακοινώνει ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας Επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας πρόκειται να διοριστεί ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς ενώ εκτελεστικός Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Αντρέας Παπαέλληνας. Η τελική σύνθεση και τα μέλη του Διοικητικού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας παραμένει ο κ. Πέτρος Πέτρου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου