Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η ΕΣΗΕΑ για τους α-μέτοχους του MEGA

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καλούμε
τους μετόχους του Mega
να αναλάβουν τις ευθύνες τους
απέναντι στους εργαζόμενους


Με αφορμή και τη νέα αναβολή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., προκειμένου να ορισθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγκάζεται για μια ακόμα φορά να επισημάνει στους μετόχους τα εξής:

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τ/Σ MEGA δεν καταβλήθηκε φέτος το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Για τον λόγο αυτό η ΕΣΗΕΑ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προς την διοίκηση και την δικαιοσύνη για την εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.

Οι μέτοχοι χωρίς ίχνος ευαισθησίας άφησαν τους 420 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους χωρίς έστω και αυτή τη μικρή συμβολική παροχή, η οποία αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των ανεξόφλητων μισθών των συναδέλφων μας.

Αντ’ αυτού η εταιρεία το Μεγάλο Σάββατο εξέδωσε μια επαίσχυντη ανακοίνωση, την οποία οι μέτοχοι δεν έχουν ακόμα αποδοκιμάσει ή ανακαλέσει, στην οποία επαινεί 140 εργαζόμενους και επιτίθεται στους υπόλοιπους, που δήθεν υπονομεύουν τη λειτουργία του και εργάζονται για τα συμφέροντα των ανταγωνιστών επιδιώκοντας προφανώς με αυτό τον τρόπο να διασπάσει τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ τους.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοινώνει ότι οι μέτοχοι κατέβαλαν τα οφειλόμενα στην DIGEA για τον Μάρτιο 2018, ώστε ο σταθμός να εξακολουθεί να εκπέμπει.

Δηλαδή, για την DIGEA υπήρχαν χρήματα.

Για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους δεν υπάρχουν χρήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και να εγγυηθούν προσωπικά την επιστροφή του «MEGA» στην κανονικότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που στήριξαν και κράτησαν το «MEGA» ανοικτό τα τελευταία δυο χρόνια και είναι οι μόνοι οι οποίοι αναμφισβήτητα αγωνίστηκαν για την επιβίωσή του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου