Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Παραιτήθηκε
ο Γιώργος Μήτραινας
της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ


Την παραίτησή του υπέβαλε, στις 17 Απριλίου 2018, ο πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Τηλέτυπος ΑΕ» Γεώργιος Μήτραινας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ανακοίνωση της «Τηλέτυπος ΑΕ», γνωστοποιήθηκε ότι αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της 17ης Απριλίου για τις 7 Μαΐου 2018, δηλαδή τρεις μέρες μετά την οριστική έκδοση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η διοίκηση της Τηλέτυπος AE και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει τον σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του.

Υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής:
«Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ, την 17η Απριλίου 2017, προσήλθαν 5 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 37.390 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,037096% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Μη σχηματισθείσης απαρτίας, το σώμα όρισε χρόνο και τόπο επαναληπτικής συνεδριάσεως τη Δευτέρα 7η Μαΐου 2018 και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Hilton του δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας 46)».
Κατόπιν αυτού, ο προέδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κύρια αίτηση - αίτηση ακύρωσης - θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Η απόφαση του ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 13 Μαρτίου, με ψήφους 6-3 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε το υπόμνημα, που είχε καταθέσει το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος ΑΕ (MEGA) και με το οποίο ζητούσε να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου