Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Aθλητικογράφος
ή πολιτικός αναλυτής;

Δεν μας... φωτίζει ποδοσφαιρικά από τότε που γύρισε στην εφημερίδα του.
Ο "Σάτυρος" νόμιζε ότι είχε εγκαταλείψει το επάγγελμα για να ασχοληθεί στην Κρήτη με τις επιχειρήσεις του πεθερού του. Προφανώς, οι εκδότες είχαν λάθος πληροφόρηση.
Γύρισε από ό,τι φαίνεται με νέο ρόλο. Μιας και το ρεπορτάζ το ανέλαβαν άλλοι αθλητικογράφοι, αυτός το έριξε στην πολιτική ανάλυση. Η οποία συναγωνίζεται στους ύμνους στον έναν και μοναδικό πρόεδρο, με την ημιεπίσημη αθλητική εφημερίδα του προέδρου, καθώς και στο υβρεολόγιο σε βάρος των "μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων όλων των εποχών".
Θα τα βλέπει από εκεί ψηλά και δεν θα τον χωράει ο τόπος...
---
Πουθενά νέοι άνθρωποι

Η κρίση στα media θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Οι περισσότεροι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν αναλυθεί τόσες φορές. Υφίσταται άλλος ένας ο οποίος δεν έχει επισημανθεί. Η απουσία νέων ανθρώπων, νέων δημοσιογράφων, από την ηγεσία και τις επιτελικές θέσεις των media. Συστημικών και μη, παραδοσιακών και διαδικτυακών, αθηναϊκών και επαρχιακών.
Παντού διαπιστώνουμε ανακύκλωση προσώπων. Φεύγει ο ένας από εδώ, πάει εκεί. Το κακό γίνεται χειρότερο για τα ελληνικά media γιατί συνήθως το κάθε "λαμπερό" όνομα παίρνει μαζί του την κλίκα τους.
Με αυτά τα μυαλά θα αργήσει να ξημερώσει για τον Τύπο.
---
Ανακύκλωση συστημικών

Με αυτούς δεν έρχεται η ανάπτυξη.
Από την ώρα που το καταλαβαίνουμε εμείς του χώρου, νομίζετε κύριοι συνάδελφοι ότι δεν το αντιλαμβάνονται οι πολίτες; Οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές-ακροατές. Τόσο πολύ τους υποτιμούμε. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει, να διαβάζει και να ακούει τους ίδιους και τους ίδιους. Ξέρει ότι αυτοί είτε από αριστερά είτε από δεξιά υπηρέτησαν το "παλαιό" μιντιακό σύστημα.
Όταν το σύστημα φρακάρει δεν ανακάμπτει. Όρος!
---
«Έξωση» του Θωμά

Κάποτε, η Axon του Θωμά Λιακουνάκου έπαιρνε αφειδώς δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς.
Τώρα, οι καιροί άλλαξαν και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για μετωπική δικαστική σύγκρουση, καθώς η τράπεζα ζητεί από το δικαστήριο, με βάση μια σκληρή αλλά ξεχασμένη διάταξη του νόμου Δένδια, να τεθεί η Axon σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ώστε να πουλήσει το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, δηλαδή τη συμμετοχή της (47%) στην Euromedica.
Η πλευρά Λιακουνάκου έχει ετοιμασθεί για σκληρή «μάχη», υποστηρίζοντας ότι η Axon προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου κατά 14 εκατ. ευρώ και ότι δεν βρίσκεται σε γενική παύση πληρωμών, αφού εξυπηρετεί κάποιες υποχρεώσεις της.
Να δούμε τι θα πει και το δικαστήριο...
---
O Αλαφούζος

και η Grant Thornton

Αν ήταν στον Ολυμπιακό, θα είχε χειρότερη τύχη από αυτήν του "ρουμπίνια".
Για να μην... ποδοσφαιροποιήσουμε, όμως, το επιχειρηματικό θέμα-οικονομικό σκάνδαλο Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό. Η Grant Thornton, ο ορκωτός λογιστής, της ΠΑΕ εξέφρασε "αρνητική γνώμη" στον ισολογισμό του 2017. Προσέξτε. Δεν υπέγραψε με επιφύλαξη. "Αρνητική γνώμη" διατύπωσε. Προσέξτε τώρα το άλλο. Πέρυσι η εταιρεία διπλασίασε τις ζημιές της. Το 2017 οι ζημίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανήλθαν στα 15 εκατομμύρια. Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο (7,7 ήταν το 2016). Οι οποίες ήταν διπλάσιες έναντι των ζημιών του 2015 (ανέρχονταν στα 3,7 εκατ. περίπου). Μετά από όλα αυτά που να βρεθεί ορκωτός να υπογράψει ισολογισμό. Και εδώ τίθεται το μείζον ερώτημα:
Στις άλλες εταιρείες του ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος διπλασίασε κάθε χρόνο τις ζημιές;

---
Νέοι διευθυντές στο News 24/7

Nέες ανακατατάξεις στη διευθυντική πυραμίδα του ομίλου 24Media.
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Φουρλής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του NEWS 24/7.
Καθήκοντα Διευθυντή Σύνταξης στο ειδησεογραφικό brand της 24MEDIA αναλαμβάνει ο Κώστας Σαρρηκώστας, στέλεχος του ομίλου τα τελευταία 3 χρόνια ως αρχισυντάκτης στο News 24/7.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου