Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοσιογράφος για όλες τις δουλειές;

Ενοποίηση των δημοσιογραφικών ομάδων που εργάζονται στις εφημερίδες της «Alter Ego» (βλ. Το Βήμα και Τα Νέα), με τα «Παραπολιτικά» ή δημοσιογράφος για όλες τις δουλειές; Ο λόγος για τη συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα» Αγγελική Κ. Καραγεώργου που μόλις προχθές ανέλαβε το ρεπορτάζ της ΝΔ, μετά την αποχώρηση Σαραντάκου… Και την ίδια ώρα, δηλαδή στο εβδομαδιαίο φύλλο του Σαββάτου των «Παραπολιτικών» υπογράφει ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα για τον νέο γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη!
---
Ο αθλητικογράφος
Άρης Τσιάρας αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ

Ο γνωστός αθλητικογράφος, Άρης Τσιάρας, μετά από αρκετά χρόνια, αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ και πραγματοποίησε χθες την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στο κανάλι μέσα από την εκπομπή “Goal χωρίς σύνορα” και λίγο πριν το τέλος, ανακοινώθηκε η αποχώρησή του.

Την ανακοίνωση για την αποχώρηση του Άρη Τσιάρα έκανε ο παρουσιαστής Μανώλης Σφακάκης: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα και για όλα τα μέλη του αθλητικού τμήματος του ΣΚΑΙ. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποχαιρετήσουμε τον Άρη Τσιάρα, ένα πολύτιμο στέλεχος της εκπομπής. Κυρίως όμως ένας πολύ καλός φίλος. Ο Άρης αποδέχτηκε μια ελκυστική επαγγελματική πρόταση και θα περνάς πλέον πολύ χρόνο εκτός Ελλάδος, στο εξωτερικό. Από τη μία μας λυπεί το γεγονός ότι φεύγεις, αλλά από την άλλη χαιρόμαστε γιατί ξέρουμε ότι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις», είπε για τον συνεργάτη του.
---
Το υπουργείο Εξωτερικών
απέκλεισε δημοσιογράφο του «Βήματος»

«Νέο Κίσινγκερ» αποκαλεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο «Βηματοδότης»… Και κατηγορεί τον εκπρόσωπο του υπουργείου ότι απέκλεισε «Το Βήμα» από ενημέρωση για τη συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτροφ και Νιμιτς στη Βιέννη στις 25 Απριλίου.

Συγκεκριμένα γράφει στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας με τίτλο, «Οι επιλεκτικές ενημερώσεις Κοτζιά»: Μαθαίνω ότι την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα η Υπηρεσία Ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών έκανε κύκλο επιλεκτικής άτυπης ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών για τη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς στη Βιέννη στις 25 Απριλίου. Για ακόμα μια φορά ο αρμόδιος εκπρόσωπος έκρινε άσκοπο να ενημερώσει «Το Βήμα» (που φυσικά πληροφορήθηκε τι συνέβη). Θλιβερό γεγονός, όχι όμως έκπληξη. Πριν από την προηγούμενη συνάντηση των τριών, πάλι στη Βιέννη, ο εν λόγω κύριος έκρινε άσκοπο να απαντήσει, έστω με ένα «Οχι», στο αίτημα του «Βήματος», με επανειλημμένα μηνύματα και τηλεφωνήματα, να μεταβεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος για την κάλυψη της συνάντησης, όπως άλλοι έγκριτοι συνάδελφοι. Ουδέποτε στο παρελθόν είχε αυτό συμβεί – εκτός και αν αυτές τις «δημοκρατικές»(!) εντολές έχει λάβει από τον πολιτικό προϊστάμενο του.
---
Τον Χρ. Παναγιωτόπουλο
για διευθυντή ειδήσεων στο ΕΨΙΛΟΝ
…πρότεινε η Μαραγκουδάκη

Τον πρώην διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρήστο Παναγιωτόπουλο λέγεται ότι πρότεινε για την αντίστοιχη θέση του τηλεοπτικού σταθμού «Εψιλον» η σύμβουλος προγράμματος του σταθμού Αλκηστις Μαραγκουδάκη.

Την αποκάλυψη κάνει στη στήλη του στην εφημεριδα «Παραπολιτικά» ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης αναφέροντας συγκεκριμένα: Το όνομα του πολύπειρου πρώην διευθυντή ειδήσεων του Mega , Χρήστου Παναγιωτόπουλου, για τον αντίστοιχο τομέα του «Ε» φαίνεται ότι προκρίνει η Αλκηστις Μαραγκουδάκη. Πρόκειται περί ιδέας που άρχισε να κερδίζει έδαφος στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Στα υπόλοιπα, μάλλον η λέξη «χάος» κυριαρχεί στους διαδρόμους του καναλιού.
---
Διχασμός
στους εργαζόμενους
στο Mega για το επίδομα

Δίχασε τους εργαζομένους του Mega η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας εφάπαξ ποσού ενίσχυσης 1.000 ευρώ. Το υπουργείο, που πιέζεται για παρέμβαση στο ζήτημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων, ανακοίνωσε το εφάπαξ ποσό, το οποίο έτσι κι αλλιώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δίνεται, μετά από αίτημα των συνδικαλιστικών Ενώσεων, σε εργαζομένους ΜΜΕ που κατέρρευσαν. Έχει ήδη δοθεί, σε ΔΟΛ, Πήγασο, «Μακεδονία», «Κέρδος» κ.λπ. Σύμφωνα με το υπουργείο, το επίδομα δόθηκε σε 470 εργαζομένους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το 1000αρικο εμείς του ΔΟΛ, παρόλο που εγκρίθηκε, δεν το έχουμε δει. Τον Αύγουστο κλείνει χρόνος και δεν έχουμε πάρει ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός. Απλά το Υπουργείο Εργασίας τα μοιράζει αβέρτα (αφού δεν τα δίνει)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή