Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Έλληνες - θράσος από τη μια, δουλοπρέπεια από την άλλη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όλοι ήρωες


Είναι προφανές πως οι Έλληνες δεν αντιδρούν πια καθόλου σε όσα τους έχουν επιβληθεί -και συνεχίζουν να τους επιβάλλονται- αλλά πολλοί Έλληνες έχουν την εντύπωση πως κάνουν κάτι πάρα πολύ ηρωικό.

Αφήνω κατά μέρος αυτούς που νομίζουν πως το να παραμένεις στην Ελλάδα και να μην κάνεις τίποτα είναι πάρα πολύ αντιστασιακό -και σε ξεχωρίζει από τους «προδότες» που έφυγαν-, και έρχομαι σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι σύγχρονοι ήρωες.

Αν πιστέψουμε τα όσα λένε τα μέλη της κυβέρνησης, έχουν την εντύπωση πως είναι ήρωες επειδή υπογράφουν και εφαρμόζουν όλα αυτά που έλεγαν πως θα ανατρέψουν.

Αν πιστέψουμε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ήρωες γιατί θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να κάνουν αυτοί όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Αλλά εκεί που χάνεται η μπάλα είναι σε δημοσιογράφους και «προσωπικότητες».

Πραγματικά, ακούς ή διαβάζεις τους πιο συστημικούς ανθρώπους, και έχεις την εντύπωση πως έχουν πάρει τα όπλα και έχουν βγει στο βουνό.

Δημοσιογράφοι -ο Θεός να τους κάνει- που εργάζονται για ολιγάρχες και δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο στη ζωή τους από το να γλείφουν τα @ρχίδια των αφεντικών τους, δηλώνουν πως τους κυνηγούν όλοι.

Δημοσιογράφοι -ο Θεός να τους κάνει- που εργάζονται για την κυβέρνηση και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν επαναστάτες.

«Προσωπικότητες» που έχουν περάσει όλη τη ζωή τους παρέα με τους Σημίτηδες, τους Βενιζέλους, τους Πάγκαλους, τις Μπακογιάννες και όλα αυτό το σύστημα που ξέσκισε τη χώρα, πιστεύουν πως είναι ήρωες επειδή δεν τους αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν πάλι αυτούς που διέλυσαν τη χώρα.

Βέβαια, όλοι αυτοί λένε μόνοι τους για τους εαυτούς τους πόσο ήρωες είναι.

Υπάρχουν και κάποιοι που τους πιστεύουν.

Η Μνήμη δεν είναι το δυνατό σημείο των Ελλήνων.

Το θράσος είναι το πιο δυνατό σημείο των σύγχρονων Ελλήνων.

Θράσος από τη μια, δουλοπρέπεια από την άλλη.

Περίεργος συνδυασμός για ήρωες.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Θράσος από τη μια, δουλοπρέπεια από την άλλη.
    Αντιπροσωπευτική περίπτωση κάποιων μελών του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή