Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

... συλλαλητήριο, Δευτέρα, 17/10, Σύνταγμα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/10, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΩΡΑ 18.30
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, σε συντονισμό με τις πάνω από 400 οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο του σχεδίου νόμου, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, του Κλάδου στον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας. Ολες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς πείνας, χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!

Τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, καταθέτουμε σχέδιο Νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στους εκδότες/καναλάρχες και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Πρότασή τους είναι να διαμορφώνονται οι μισθοί από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό. Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, να τα δώσουν δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, δηλαδή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς συμβάσεις, χωρίς καμιά δέσμευση για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Τώρα πρέπει να πάρουν απάντηση, με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές μέχρι και τη γενική απεργία.

Για εμάς, κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Οργανώνουμε το μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση τις ανάγκες της εποχής μας. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε !

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ,
Δευτέρα 17 Οκτώβρη, ώρα 17.30, στην πλατεία Βάθης.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου