Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 27/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άδοξο τέλος στη συνεργασία
Κώστα Αρβανίτη - Ιβάν Σαββίδη

Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει η συνεργασία του Κώστα Αρβανίτη με τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά από 15 ημέρες συζητήσεων και επαφών, ο πρώτος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον σχεδιασμό. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και προς το παρόν θα έχει ρόλο συμβούλου σε αναπτυσσόμενο όμιλο ΜΜΕ.
---
Κύμα απολύσεων στο TRT της Θεσσαλίας

Ενα νέο κύμα απολύσεων δημοσιογράφων έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο TRT, το περιφερειακό κανάλι της Θεσσαλίας, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο πολυσυζητημένος εφοπλιστής Γ. Καραγιώργης.
---
Νέα νομοθετική πρωτοβουλία
ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά την απόφαση

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την πρωτοβουλία για τη Δευτέρα, με τον Νίκο Παππά να επισημαίνει μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται. Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε βολές κατά της Ν.Δ. λέγοντας ότι με τη στάση της έστειλε μήνυμα εγγύησης της αεροπειρατείας.
---
"Ναυτεμπορική": Συνέδριο τεχνολογίας

Είναι, βέβαια, ακόμα λίγο μακριά η διεξαγωγή του. Καλό, όμως, είναι οι ενδιαφερόμενοι να το πληροφορηθούν εγκαίρως. Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Divani Caravel, η Ναυτεμπορική θα διοργανώσει το 2ο Συνέδριο Τεχνολογίας, με θέμα: «Internet of Things: Evolution in Action». Στόχος του να προσδιορίσει τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική υλοποίηση εφαρμογών Internet of Things, καθώς, επίσης, να παρουσιάσει κάποιους από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το ΙοΤ δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
---
"Νίκη της Δημοκρατίας"
φωνάζουν τα κανάλια της διαπλοκής

Όταν στο ΣτΕ νομιμοποιούσε το πραγματικό "μαύρο" στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση (παγκόσμιο μοναδικό φαινόμενο), τότε πάλι για "νίκη της Δημοκρατίας" μιλούσαν. Η ουσία δεν αλλάζει. Ακόμη και αν ο νόμος Παππά είναι πράγματι αντισυνταγματικός, ακόμη και αν έδινε ο νόμος Παππάς τη δυνατότητα ακύρωσης στο ΣτΕ, η ουσία δεν αλλάζει. Η αγορά, η κοινωνία, η Δημοκρατία επιβάλλουν την αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό χάος. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι παίρνουν μία παράταση ζωής, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η διαπλοκή θα υποταχτεί στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας της αγοράς και της κοινωνίας για την εξυγίανση του μιντιακού χώρου. Διαφορετικά Δημοκρατία δεν θα υπάρχει στον τόπο.

Ψυχραιμία, για να δούμε το σκεπτικό της απόφασης.
---
Εισήγηση για να πληρωθούν
οι εργαζόμενοι του MEGA δύο μισθούς

Εισήγηση για την αποδέσμευση ποσού 2.5 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς factoring της Τηλέτυπος. Αν οι δανείστριες τράπεζες αποδεχθούν την εισήγηση της Alpha Bank τότε το ποσό αυτό θα διατεθεί στους εργαζόμενους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αντιστοιχεί σε μισθούς δύο μηνών. Οι πληροφορίες θέλουν το αίτημα να βρίσκεται σε καλό δρόμο...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου