Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

... ενδιαφέρον (υπήρξε) Αλαφούζου - Φιλιππάκη για τον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το παρασκήνιο
και οι μυστικές επικοινωνίες
με τις τράπεζες


Κρίσιμη σε όλα τα επίπεδα χαρακτηρίζεται η επόμενη εβδομάδα για τα δρώμενα στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν με κομμένη την ανάσα τις ανακοινώσεις που έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει στις 18 του μήνα ο ισχυρός άνδρας του ιστορικού εκδοτικού Συγκροτήματος, Σταύρος Ψυχάρης. Επί της ουσίας, περιμένουν να δουν αν θα ανακοινωθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, που είναι και το ζητούμενο από όλες τις πλευρές. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο εκδότης του "Βήματος", δεν είναι πολλοί εκείνοι που προσδοκούν σε μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση του ΔΟΛ. Απεναντίας, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι πλησιάζει η ώρα για την ενεργοποίηση του σχεδίου Κουβουτσάκη, ο οποίος εδώ και χρόνια είχε προτείνει ριζοσπαστικές επιχειρηματικές κινήσεις για το Συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου. Ακόμα ένα δεδομένο έχει να κάνει με την καταβολή του μισού μισθού, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και με την πληροφορία που θέλει τον κ. Ψυχάρη να έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή μέρους των τόκων, ύψους 600.000 ευρώ, που σχετίζονται με το κοινοπρακτικά δάνειο που έχει λάβει ο Οργανισμός.

Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που θέλουν επιχειρηματίες των media να έχουν δείξει ενδιαφέρον "εισόδου" στον ΔΟΛ, πράγματι υπήρξαν τέτοιου είδους κρούσεις. Συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, και ο εκδότης της "Δημοκρατίας", Γιάννης Φιλιππάκης, ζήτησαν να ενημερωθούν από τις τράπεζες για τις δανειακές υποχρεώσεις που έχει ο ΔΟΛ.

Το αφεντικό του ΣΚΑΪ πραγματοποίησε δύο επαφές συζητώντας το συγκεκριμένο θέμα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που χειρίζονται τα δάνεια του ΔΟΛ. Αν και αρχικώς έδειχνε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να επενδύσει στο Συγκρότημα, μόλις άρχισε να έχει πληρέστερη εικόνα σε σχέση με τα χρήματα που θα πρέπει να επενδύσει στο άμεσο μέλλον, αποφάσισε να εγκαταλείψει κάθε κουβέντα που είχε ξεκινήσει.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον εκδότη της "Δημοκρατίας", εκείνος εγκατέλειψε την κούρσα πριν καλά καλά μπει στο τερέν.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή κίνηση φαίνεται ότι εξαντλείται, αφού οι τράπεζες, κάτω και από τη στενή παρακολούθηση της κυβέρνησης, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες...

---
πηγή: Γιάννης Κουρτάκης/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου