Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

... "... για τα 40 του ΕΔΟΕΑΠ" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ: «Σήμερα τα 40»


ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ… ΚΑΘΙΣIΟ

Από τη συνέλευση αναδύθηκαν μαύρες εικόνες για το μέλλον των δημοσιογραφικών ταμείων που έχουν λεηλατηθεί από τις «σωτήριες» κρατικές παρεμβάσεις. Κατ’ αρχάς, γιατί σήμερα «έχουμε τα 40» όπως ειπώθηκε από το πάνελ της συνέλευσης; Γιατί από τις 15 Σεπτεμβρίου το αγγελιόσημο έχει πάψει να υφίσταται και ο υπουργός που του έδωσε τη χαριστική βολή, ο Κατρούγκαλος, δεν έχει βγάλει λέξη για τον πόρο που (δήθεν;) θα εξασφαλιζόταν σε αντικατάστασή του. Ένας πόρος για τον οποίο είχαν συναινέσει – έτσι τουλάχιστον έλεγε ο υπουργός – εργοδοτικοί φορείς και, κυρίως, οι καναλάρχες. Αυτοί, όμως, τώρα κάνουν πίσω όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, με πρόφαση (ή και με πραγματική αιτία) το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Τα αποθεματικά

Στο μεταξύ είναι ορατός ο κίνδυνος ο ΕΔΟΕΑΠ να κηρύξει στάση πληρωμών καθώς τα αποθεματικά και τα έσοδά του ξύνουν τον πάτο του βαρελιού. Όπως αναφέρθηκε στη Συνέλευση, τα χρήματα του ταμείου για μισθούς των εργαζομένων και για επικουρικές συντάξεις επαρκούν έως το τέλος του Νοεμβρίου και μετά είναι άγνωστη η τύχη του. Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν φέρνουν απογοήτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα του Οργανισμού από τα 58 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2009 (από αυτά τα 49 προήλθαν από το αείμνηστο αγγελιόσημο!) έπεσαν στα 20,6 εκατομμύρια το 2015.

Κινητοποιήσεις

Στη Συνέλευση έγινε λόγος για κινητοποιήσεις προκειμένου να σωθούν τα δημοσιογραφικά ταμεία. Ανάμεσά τους προτάθηκαν και καθιστικές διαμαρτυρίες σε κρατικά γραφεία και υπηρεσίες.


Ειδικότητά μας το καθισιό και η διαμαρτυρία από τις καρέκλες του γραφείου με το πληκτρολόγιο.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου