Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

... ΕΡΤ εναντίον ΠΟΣΠΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πυρά της ΕΡΤ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ:
«Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα
των εργαζομένων, παρεμποδίζουν ανέργους
να βρουν απασχόληση»

Σφοδρή επίθεση στην ΠΟΣΠΕΡΤ (το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων της ΕΡΤ) εξαπολύει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή την αναστολή του διαγωνισμού για την πρόσληψη 51 ανέργων.

Η ΕΡΤ καταγγέλλει ανοικτά την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι παρεμποδίζει 51 ανέργους να βρουν απασχόληση, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας και την κατηγορεί ότι παρεμποδίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά την έγκριση της Επιτροπής που προβλέπεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ προέβη σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση 51 συμβάσεων έργου, με διάρκεια έως τη λήξη της τρέχουσας τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής περιόδου, ήτοι έως την 30 Ιουνίου 2017. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν ειδικότητες κρίσιμες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, με δεδομένο ότι υπάρχει έλλειψη των ειδικοτήτων αυτών από το τακτικό προσωπικό.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσέφυγε στο δικαστήριο και με προσωρινή διαταγή που εξεδόθη σήμερα, 18/10/2016, «κατάφερε» να αναστείλει την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει:
Πρώτον, παρά την έλλειψη της οποιασδήποτε εκ μέρους της ευθύνης, να ζητήσει συγγνώμη από τους 1.441 ανέργους που υπέβαλαν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία η οποία, μετά την παραπάνω ενέργεια της ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.
Δεύτερον, να μιλήσει ανοικτά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στους Έλληνες πολίτες και να εξηγήσει τι συνεπάγεται η αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ας απαντήσει, λοιπόν, η ΠΟΣΠΕΡΤ συγκεκριμένα στα εξής ερωτήματα:
1. Είναι ή όχι απαραίτητος ο μεταφραστής νοηματικής γλώσσας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα προγράμματα της ΕΡΤ οι συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής;
2. Είναι ή όχι απαραίτητος ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού;
3. Είναι ή όχι απαραίτητοι οι δημοσιογράφοι - ανταποκριτές στη Μόσχα, το Παρίσι και τη Ρώμη;
4. Αποτελεί ή όχι υποχρέωση της Δημόσιας Τηλεόρασης να απασχολεί έμπειρους γραφίστες, χειριστές γεννητριών χαρακτήρων, μοντέρ, ηχολήπτες για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του περιεχομένου της; Ποιος επιθυμεί η Δημόσια Τηλεόραση να καταστεί ο «φτωχός συγγενής» των ιδιωτικών σταθμών, εμποδίζοντάς την να εκσυγχρονίσει, εμπλουτίσει και ανανεώσει το στελεχιακό της δυναμικό με εξειδικευμένα στελέχη;
5. Αποτελεί πολυτέλεια για τη Δημόσια Τηλεόραση να αναζητήσει δύο σχολιαστές εγνωσμένου κύρους για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές της εκπομπές, ή πρέπει να μην εκπληρώσει και αυτή την υποχρέωσή της;
6. Τι θα απαντήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία σχετικά με τον υποχρεωτικό περιορισμό των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, εξαιτίας της έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού ηχοληπτών; Συγκεκριμένα, 4 ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ (Δεύτερο, Τρίτο, Cosmos, Φωνή της Ελλάδας) θα αναγκαστούν να εκπέμπουν με play-list και η ΕΡΑ Ζακύνθου πιθανότατα θα σιγήσει.
Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Οι «εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ» - που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και την προστασία του δικαιώματος στην εργασία- παρεμποδίζουν 51 ανέργους να βρουν απασχόληση, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας.
Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν εκλεγεί από τους εργαζόμενους αλλά έχουν τοποθετηθεί και παραμένουν στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με δικαστική απόφαση, που επί 18 ολόκληρους μήνες μπλοκάρουν τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, με την ενέργειά τους αυτή για την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας προβάλλουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ΕΡΤ, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ θα πράξει το αυτονόητο: θα υπερασπισθεί με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων της και των Ελλήνων πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει παρωχημένες «συνδικαλιστικές» πρακτικές, που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα να εμποδίσουν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ανακαλύφθηκε η παρανομία;;;; Ή τώρα ξυπνήσε η ΠΟΣΠΕΡΤ;;; Και οι δυο περιπτώσεις δειχνουν ανικανότητα των συνδικαλιστων. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ 10.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ με δελτιο παροχής ( πριν μερικά χρόνια) Η ΕΡΤ , ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ Η ΠΟΣΠΕΡΤ;;;; Στο διοικητικό συμβουλιο της ΕΡΤ ήταν και τις ενέκρινε . ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ;;;; ΕΕΕΕΕΕ!!!! Σημερινό Προεδρειο τι συνδικαλιστικές θέσεις ειχατε τοτε;;;; Για ενημερώστε τον κόσμΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή