Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

... η δημοσιογραφία σε πάει παντού και στο ΕΣΡ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέρμα ο Πολύδωρας...
Για πρόεδρος προτάθηκε ο Ροδόλφος Μορώνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι τακτικές κινήσεις της κυβέρνησης, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Ενώ η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη, η πλειοψηφία απέσυρε την πρόταση να ανατεθεί η Προεδρία του ΕΣΡ στον πρ. Υπουργό της ΝΔ κ. Βύρωνα Πολύδωρα και αντιπρότεινε ως επικεφαλής του Συμβουλίου τον δημοσιογράφο κ. Ροδόλφο Μορώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εκδήλωση αυτής της κίνησης, που έχει ως επικοινωνιακό στόχο να καταδείξει τη δήθεν άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει, τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Νικ. Βούτσης είχαν υπερασπιστεί σθεναρά την υποψηφιότητα Πολύδωρα, μόνον και μόνον για να τον «αδειάσουν» λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την πρόταση, θέση αντιπροέδρου στο ΕΣΡ θα αναλάβει ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος ενώ ως μέλος, για να συμπληρωθεί ο αριθμός (Καλλιόπη Διαμαντάκου, Γιάννης Τζανετάκος
μετά την απόσυρση του κ. Πολύδωρα, προτείνεται ο κ. Νίκος Κιάος.

Η κίνηση της πλειοψηφίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε τακτικισμούς και ζήτησε να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να δοθεί χρόνος συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση ζητά την κατάργηση, και όχι απλώς την αναστολή των διατάξεων του νόμου Παππά, που το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου