Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ιδρύουν την Ένωση Εργαζομένων Ε.Ρ.Τ.

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ρ.Τ.


«Οι καιροί ου μενετοί», οι ευκαιρίες δεν περιμένουν,
πρέπει να δράσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στην πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα, οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε στη χώρα μας, με πλήρη ανατροπή του τρόπου ζωής μας και μετά την επιχειρούμενη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την προηγούμενη κυβέρνηση, τολμάμε να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογικότητα, στόχος της οποίας είναι η ανασύσταση και η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς και η προσπάθεια αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων.

Η ταπεινή προσπάθειά μας, η οποία τώρα ξεκινά να πλαισιώνεται από συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, φιλοδοξεί να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Δεν κομίζουμε νέα πράγματα στον στίβο των διεκδικήσεων, διότι αυτά είναι καταγεγραμμένα και έχουν επισημανθεί από όλους. Εκείνο όμως που θέλουμε να προτάξουμε είναι το νέο ήθος, ως στοιχείο ποιοτικής διαφοράς των διεκδικήσεών μας. Η εικόνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην ΕΡΤ δεν είναι αυτή που μας αξίζει. Οι ευθύνες όμως δεν θα είναι η δική μας προτεραιότητα.

Δεν θα αναλωθούμε σε στείρες και αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις.

Μπορεί το όραμά μας να μοιάζει ουτοπικό για τα δεδομένα αλλά μας αφυπνίζει και μας συνεγείρει ώστε να δράσουμε πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ο νέος δρόμος που θέλουμε να χαράξουμε περιέχει συνεργασίες, αλλαγή νοοτροπίας, δουλειά και όχι τυφλό διεκδικιτισμό και κατακερματισμένη επιθετικότητα. Μόνο με συλλογικότητα, ενότητα και συνολικές αλλαγές διορθώνονται τα λάθη.

Το στοίχημα για την ανάκτηση του κύρους της ΕΡΤ δεν μπορεί να περιμένει άλλο, πόσο μάλλον χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων της. Η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και άοκνη, γι’αυτό σας καλούμε να πλαισιώσετε μαζικά αυτόν τον αγώνα με εγγραφή που θα διανεμηθεί σε όλην την ΕΡΤ από την συντονιστική επιτροπή.

Η συλλογική προσπάθεια και ο κοινός αγώνας έχουν πάντα αποτέλεσμα. Για τα επόμενα βήματα της Ένωσης Εργαζομένων της ΕΡΤ που αφορούν την οργάνωση και τη δράση της, θα ενημερωθείτε άμεσα.

Υπάρχει ένας τρόπος να συμβάλλει κανείς στην αλλαγή: να μην παραιτείται.Tο Δ.Σ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου