Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 17/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επαφές στις ΗΠΑ για το Δ. Μάρη

Επαφές στις ΗΠΑ με εταιρείες πληροφορικής, επικοινωνίας και ψηφιακού περιεχομένου είχε επί μια βδομάδα με προγραμματισμένα ραντεβού ο Δημήτρης Μάρης (24Media) και το επιτελείο του. Βρέθηκαν στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού και συζήτησαν επί μακρόν για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στον τομέα του Internet.
---
Site έστησε το «λουκέτο»
σε σχολείο της Μυτιλήνης!

Το ρόλο συγκεκριμένων ιστοσελίδων στα επεισόδια με τους γονείς έξω από σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά προσφύγων αναδεικνύουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιογράφοι, μέλη Ενώσεων της Μυτιλήνης. Τόσο ο Θράσος Αβραάμ όσο και η Αναστασία Σπυριδάκη, που στέλνουν ανταποκρίσεις για μεγάλα ΜΜΕ στην Αθήνα, καταγγέλλουν επώνυμα συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που πρωταγωνιστούν στην «κατασκευή» γεγονότων για να εξασφαλίσουν «συνεργασία έναντι αμοιβής» με Μέσα της Αθήνας.

Η δημοσιογράφος Αν. Σπυριδάκη κατήγγειλε συγκεκριμένα πως το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο μπήκε «έναντι αμοιβής 50 ευρώ»! Όπως έγραψε, γονείς που φοβήθηκαν τις συνέπειες και έβγαλαν το λουκέτο από το σχολείο μία ημέρα μετά κατηγορούν «όσους τους υποκίνησαν, όσους τους έβαλαν on camera να το πράξουν, για να πουλήσουν την είδηση έναντι 50ευρου»!
---
Τα χαρτιά που έχει ο Alpha
για να συνεχίσει να εκπέμπει

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Alpha; Εικοσιτετράωρη μετάδοσή του από τις πλατφόρμες ΟΤΕ και Nova και ταυτόχρονα προβολή από το Channel 9 Αθηνών και Θεσσαλονίκης μεγάλου μέρους των παραγωγών με τη μορφή του «διαφορετικού» προγράμματος (όχι ως ευθεία αναμετάδοση, καθώς υπάρχει απαγόρευση από τον νόμο). Είναι κι αυτό ένα από τα ενδεχόμενα, για τα οποία είχαμε γράψει από το καλοκαίρι του 2015.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι ότι, ακόμα κι αν προσπεράσει το εμπόδιο της πλατφόρμας διάθεσης διαφήμισης, στην οποία θα μετέχουν μόνο εθνικά κανάλια (τουλάχιστον αρχικά), η εκτίμηση των διαφημιστικών εταιρειών είναι ότι, ακόμα κι αν διατηρούσε το ίδιο πρόγραμμα, δεν θα μπορούσαν να «κατευθύνουν» διαφημιστικό έσοδο μεγαλύτερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως – περίπου το ένα τέταρτο απ’ ό,τι εισπράττει σήμερα ο Alpha.
---
Ψάχνουν για τον
μεγαλομέτοχο της “Μακεδονίας”

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» τον μεγαλομέτοχο Γ. Ρήγα ο οποίος όπως έμαθαν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης αφέθηκε στον αυτόματο, με τους εργαζόμενους απλήρωτους επί πέντε μήνες και με τους κρατικούς φορείς αδιάφορους. Παρά το γεγονός ότι η εκδοτική εταιρεία έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους. Η συντριπτική πλειοψηφία τους κατέθεσε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρείας.
---
ΕΡΤ - ΡΙΚ συμμαχία

Δυο συμβάσεις συνεργασίας υπέγραψαν οι πρόεδροι της ΕΡΤ και του ΡΙΚ Κύπρου Διονύσης Τσακνής και Θανάσης Τσώκος αντίστοιχα. Η πρώτη σύμβαση αφορά στην επίγεια δορυφορική αναμετάδοση του RIKsat στην Ελλάδα και της Ertworld στην Κύπρο, ενώ η δεύτερη αφορά στη συνεργασία και ανταλλαγή προγραμμάτων μεταξύ των δύο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου