Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

... "λουκέτο" στην Presspoint στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιος κλείνει την Presspoint;


Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προκαλεί το λουκέτο στα καταστήματα Presspoint στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επειδή ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα παραχωρήσει σε άλλη εταιρεία την πώληση Τύπου έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε.

Οι 70 εργαζόμενοι των καταστημάτων θα απολυθούν και η Ομοσπονδία διατυπώνει ερωτήματα που αφορούν τον ίδιο τον διαγωνισμό, καθώς δεν γνωστοποιήθηκε και κανείς δεν γνωρίζει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη. Όπως επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν ο νέος μειοδότης έχει σχέση με κάποιον από τους παλιούς μετόχους της Presspoint.

Το ερώτημα είναι εύλογο, μια και μέτοχοι της εταιρείας είναι τα δύο πρακτορεία διανομής Τύπου, η «Ευρώπη» και το «Άργος», η «Καθημερινή» και τα Βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου».

Με δεδομένα τα προβλήματα των συγκροτημάτων Μπόμπολα και ΔΟΛ, τα ερωτήματα που διατυπώνει η Ομοσπονδία των εργαζομένων υποδηλώνουν πως η αλλαγή εταιρείας έχει συγκεκριμένη στόχευση. Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, για την απόκτηση της συγκεκριμένης αλυσίδας έχει ενδιαφερθεί μεγάλη πολυεθνική.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου