Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

... η ΕΤΙΤΑ για το νέο, αβέβαιο, τηλεοπτικό τοπίο ...

*
Ένωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αττικής
***
*

Ανακοίνωση


Συνάδελφοι,

Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε το «σήριαλ» των τηλεοπτικών αδειών η Ένωσή μας τάχθηκε υπέρ της τάξης που πρέπει να μπει στο τηλεοπτικό Τοπίο. Καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις που δεν αφορούσαν μόνο την διασφάλιση και την αύξηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων (Σ.Σ.Ε. σταθερή και μόνιμη εργασία κ.α.) αλλά και προτάσεις για την ποιότητα, την δεοντολογία και την πλήρη και σωστή ενημέρωση. Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών όμως είναι σε όλους γνωστό. Μαύρο σε 2000 εργαζόμενους. Εδώ και δύο μήνες λοιπόν δίνουμε όλοι μαζί έναν ωραίο και δίκαιο αγώνα ενάντια σε αυτούς που με πρόφαση το χτύπημα κατά της διαπλοκής, θέλουν να ρίξουν μαύρο στις ζωές μας. Μετά την απόφαση του ΣτΕ πήραμε όλοι μας μια βαθιά ανάσα καθώς η απειλή του μαύρου απομακρύνθηκε.

Μετά απ όλα αυτά όμως αφενός η πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση-γέφυρα και από την άλλη η πρόταση της Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δεν έχει ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για τους εργαζόμενους (ελάχιστος αριθμός, συμβάσεις αορίστου χρόνου, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ) δίνοντας την δυνατότητα στους εργοδότες για περαιτέρω απολύσεις ή και δυνατότητα για νέες περικοπές μισθών στον κλάδο μας δεν μας δίνει περιθώρια για εφησυχασμούς. Η απαράδεκτη αυτή πρόταση ήρθε την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χύνει ... κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που ουσιαστικά απολύει ο Νόμος Παππά.

Συνάδελφοι!

Δεν πρέπει να γελιόμαστε. Στην πραγματικότητα δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Κανείς από τους δύο δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για όλους εμάς. Ο ένας μας απολύει και ο άλλος δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να μας απολύσει και να μειώσει εκ νέου τους μισθούς. Τέλος για την περίπτωση του MEGA που οι εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι και σε κατάσταση ομηρίας λόγω της εγκατάλειψης του καναλιού από τους ιδιοκτήτες του αλλά και της δέσμευσης των λογαριασμών του σταθμού από τις τράπεζες, τώρα πια που ο διαγωνισμός για Τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία. Απαιτούμε άμεσα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Συνάδελφοι! Ο αγώνας αυτός δεν τελειώνει με την απόφαση του ΣτΕ.

* Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για το ιερό δικαίωμα της αξιοπρεπούς εργασίας

* Κανένα μαύρο και καμιά απόλυση σε κανένα κανάλι

* Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σκεπετζάκης

Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλιφέρης

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου