Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τέλος ο Σπ. Δερβενιώτης από την "ΕφΣυν" λόγω ασυμβίβαστου!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Γιατί η "ΕφΣυν" σταμάτησε
τη συνεργασία της με τον Σπ. Δερβενιώτη


H "Εφημερίδα των Συντακτών" σταμάτησε τη συνεργασία της με τον σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη λόγω «ασυμβίβαστου» που αφορά σε εξωτερική συνεργασία του με το περιοδικό "Report" που διανέμεται μία φορά το μήνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων αντέδρασε στέλνοντας επιστολή στην ΕφΣυν στην οποία αναφέρεται:

"Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, η συλλογικότητα των σκιτσογράφων του ελληνικού Τύπου, όλοι εμείς, εκφράζουμε την απορία μας για την απόφαση της Εφημερίδας των Συντακτών να σταματήσει τη συνεργασία της με τον συνάδελφό μας Σπύρο Δερβενιώτη. Η συνεργασία του καταξιωμένου συναδέλφου με κόμικ στρίπ στο μόνιμο ένθετο Καρέ-Καρέ της εφημερίδας που επιδιώκει -και καλώς- να αποτελέσει ένα διαφορετικό παράδειγμα στο χώρο του Τύπου, δεν έχει καμία τυπική και ουσιαστική σχέση "ασυμβίβαστου"με την διαφορετική, σε άλλη βάση εξωτερική συνεργασία του με το ένθετο περιοδικό "Report" που διανέμεται μία φορά το μήνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά και αφορά γελοιογραφία. Ελπίζοντας ότι μία παρερμηνεία των όρων και του χαρακτήρα της δουλειάς δεν πρέπει να αποτελεί λόγο να γίνονται -ιδίως τα υποδειγματικά- έντυπα φτωχότερα και ιδίως στις μέρες μας, θα θέλαμε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στο να λύνονται οι κακές παρεξηγήσεις και όχι οι καλές συνεργασίες".

Η ΕφΣυν απάντησε και αφού αναφέρθηκε σε καταστατικά και άλλες αρχές της ΕΣΗΕΑ περί «ασυμβίβαστου» κλπ, κάλεσε την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων να αναγνωρίσει ότι η εφημερίδα «αποτελεί, μέσα στο σημερινό τοπίο των ΜΜΕ μια όαση ελευθερίας, ανεξαρτησίας, πλουραλισμού, και συλλογικών λειτουργιών»...
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ ότι η ΕΦΣΥΝ είναι όαση, παρατρεχάμενων δήθεν δημοσιογράφων, που τρέχουν να γλύψουν τον ιδιοκτήτη της(ΣΥΡΙΖΑ) για να πιουν μια κουταλιά νερό, συμβάλλοντας στο να γίνει ακόμα πιο ερημικό το τοπίο γύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή