Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

... οσονούπω βγάζει εφημερίδα ο Δημήτρης Μάρης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Μάρης, Μπόμπολας, Τσίπρας
Στην έκδοση εφημερίδας προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα ο ιδιοκτήτης των News247, Sport24.gr κ.ά., αλλά και βασικός επενδυτής της ελληνικής έκδοσης της "Huffington Post", Δημήτρης Μάρης.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές εξελίξεις, με τη στελέχωση του υπό σύσταση φύλλου να βασίζεται ως επί το πλείστον στην έτοιμη "δεξαμενή" του δημοσιογραφικού προσωπικού που απασχολείται στα σάιτ που ελέγχει ο Δημήτρης Μάρης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη κινητικότητα που αναπτύσσει στον χώρο των media ο γνωστός επιχειρηματίας, η οποία, εκτός των άλλων, φαίνεται να σχετίζεται και με τον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας που διατηρεί τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον γ.γ. Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.

Στο πλαίσιο αυτό, η προοπτική έκδοσης εφημερίδας από τον Μάρη θα ήταν, αν μη τι άλλο, καλοδεχούμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημαντικός παράγοντας στη σχετική εξίσωση είναι το γεγονός ότι, πέραν των υπολοίπων, ο επιχειρηματίας είναι και συνέταιρος με τον Φώτη Μπόμπολα (μάλιστα είχε εμπλακεί στο σχέδιο διάσωσης του Mega, στο οποίο η πλευρά Μπόμπολα είναι πλειοψηφών μέτοχος) στην στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr, της οποίας και κατέχει το 50%.

Υπενθυμίζεται πως ο υιός του Γιώργου Μπόμπολα έχει αποκαταστήσει πλήρως τις άλλοτε διαταραγμένες σχέσεις της μεγάλης κατασκευαστικής οικογένειας με την κυβέρνηση. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, στην περίπτωση που προχωρήσει το εν λόγω πλάνο, θα ενισχυθούν τα σενάρια περί λουκέτου στην καθημερινή "Αυγή" και διατήρησής της μόνον ως κυριακάτικου φύλλου, μια και πλέον θα υπάρχει ακόμη ένας πόλος στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στον έντυπο Τύπο.

Ωστόσο, το... κενό στην όλη ιστορία δημιουργείται από την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Μάρης έχει ζητήσει προσφορά για την εκτύπωση του φύλλου από το πιεστήριο της "Καθημερινής" του Αλαφούζου και όχι της "Ιριδας" που, ως γνωστόν, ελέγχεται από τους Ψυχάρη και Μπόμπολα. Με αυτό το δεδομένο δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν μιας μορφής ρήξη μεταξύ των δύο συνεταίρων, το βάθος της οποίας θα διαφανεί ανάλογα με τις εξελίξεις...

---
πηγή: Παραπολιτικά/media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου