Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

... για την "Αυγή" της χαμηλής κυκλοφορίας και επιρροής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αγωνία στους εργαζόμενους
της "Αυγής" για το μέλλον της

Μεγάλη αγωνία υπάρχει στους εργαζόμενους της "Αυγής" σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επιβίωσης, καθώς η κυκλοφορία της συνεχίζει να είναι περιορισμένη, όπως και η επιρροή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε μεταξύ των συνέδρων ένα φυλλάδιο από συντάκτες της με τίτλο "Συνεισφέρω", που αποτέλεσε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα κομματικά στελέχη και να ενισχύσουν την προσπάθειά της.

"Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 30.000 - 40.000 μέλη και η εφημερίδα να πουλάει καθημερινά 1.200 φύλλα. Χωρίς αναγνώστες δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε", έλεγαν δημοσιογράφοι της "Αυγής" σε κομματικά στελέχη στο περιθώριο του συνεδρίου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό ένα παράπονο γιατί δεν έχουν επαρκή στήριξη. Από την άλλη πλευρά, στην Κουμουνδούρου τους υπενθυμίζουν ότι ένα σεβαστό κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει στην έκδοση της εφημερίδας.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί αυτό το διάστημα στο κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ (και ιδιαίτερα μετά την αναστάτωση που δημιούργησε η δημοσιοποίηση της περιβόητης δημοσκόπησης, με τα άκρως αρνητικά για την κυβέρνηση ευρήματα) ήταν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν δημοσιογράφοι της ...αριστερής συνιστώσας του φύλλου, όπως οι Ειρήνη Λαζαρίδου και ο Νίκος Μορφονιός, για δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με φόντο τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Τελικά, η κρίση εκτονώθηκε (μέχρι νεωτέρας, βεβαίως) μετά την καταβολή δεδουλευμένων ενός δεκαπενθημέρου...

---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου