Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΣΠΗΤ - καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στην TPP

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΣΠΗΤ
Καταγγέλλουμε
την εργασιακή εκμετάλλευση
στην ιστοσελίδα "ThePressProject.gr"Tι απαντά ο Κώστας Εφήμερος

Ανακοίνωση- καταγγελία της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλε­κτρο­νι­κού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) για τις εργασιακές συνθήκες στην ιστοσελίδα «ThePressProject.gr» του Κ. Εφήμερου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), καταγγέλλει τις επί χρόνια πρακτικές της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ιστοσελίδας "ThePressProject.gr", σχετικά με το προσωπικό που απασχολεί.

Με βάση της καταγγελίες των εργαζομένων, η εν λόγω ιστοσελίδα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως την περίοδο 2015-2016 υπό καθεστώς συστηματικά απλήρωτης, ανασφάλιστης εργασίας απασχολώντας δεκάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εκμεταλλευόμενη το καθεστώς υψηλής ανεργίας στον κλάδο καθώς και υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, "εγκλωβίζει" τους εργαζόμενους σε μια συνθήκη πλήρους απουσίας εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υφίσταται το στοιχειώδες: Συμβάσεις Εργασίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για εργασιακή κατοχύρωση των όσων απασχολούνται.

Από το Φθινόπωρο του 2015 υπήρχαν συνεχείς οχλήσεις και επισημάνσεις των εργαζομένων στην εργοδοτική πλευρά προκειμένου να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση και να καταβάλλει τακτικά την μισθοδοσία. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 σε μια αδιέξοδη κατάσταση καθώς τους οφείλονταν τουλάχιστον επτά (7) μισθοί.

Καλούμε την ιδιοκτησία της επιχείρησης να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος στο οποίο βασίζει την λειτουργία της και να προχωρήσει στην άμεση και πλήρη καταβολή τόσο των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, όσο και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.


Για τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

                                             Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμ­μα­τέας
                                   Θέμης Κ. Μπε­ρε­δή­μας                          Θανά­σης Αλατάς
---

Τι απαντά

ο διαχειριστής του TPP,

Κώστας Εφήμερος---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου