Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

... συνέλευση απλήρωτων - χρόνο αγόρασε και πάλι ο Ψυχάρης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λέει ότι θα βάλει 20 εκ.
αν οι τράπεζες κάνουν πίσω


Ο Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στη συνέλευση εργαζομένων του ΔΟΛ ότι ο Σταύρος Ψυχάρης (αφού προφανώς δεν βρήκε κάποιο επενδυτή, εγγυητή, συμπαίκτη ή ό,τι άλλο σχετικό) αποφάσισε να βάλει 20 εκ. ευρώ στην εταιρεία με τα οποία θα αποπληρωθούν τα οφειλόμενα στους εργαζομένους και θα χρηματοδοτηθούν οι απολύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που ο ΔΟΛ συνεχίσει τη λειτουργία του. Ομως όπως ανέφερε ο διευθυντής του Βήματος για να βάλει τα κεφάλαια αυτά ο Ψυχάρης στην εταιρεία θα πρέπει πρώτα οι τράπεζες να δεχτούν να «αναδιαρθρώσουν» τα δάνεια της εταιρείας, με απλά λόγια να κάνουν γενναίο κούρεμα στα χρέη που έχει ο ΔΟΛ προς αυτές.

Θυμίζουμε ότι το σκηνικό μέχρι τώρα σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες είναι ότι οι τράπεζες είχαν αποφασίσει να κάνουν κούρεμα δανείων και άλλες διευκολύνσεις για να μην κλείσει ο ΔΟΛ αρκεί να αποχωρούσε ο Σταύρος Ψυχάρης σίγουρα από τη διοίκηση και πιθανώς και από την ιδιοκτησιακή σχέση του με ΔΟΛ. Οι τράπεζες δεν θεωρούν πια τον Ψυχάρη αξιόπιστο «πελάτη» και θα ήθελαν τη διοίκηση του ΔΟΛ να αναλάβει κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους. Ο Ψυχάρης από την άλλη πλευρά είχε διαμηνύσει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ότι δεν αφήνει από τα χέρια του τον ΔΟΛ και θα πρέπει οι τράπεζες να κάνουν το κούρεμα και τις διευκολύνσεις σε εκείνον αλλιώς η εταιρεία απλά θα κλείσει και όλοι θα βγουν χαμένοι. Οι τράπεζες δεν τσίμπησαν σε αυτό το «επιχείρημα» με αποτέλεσμα ο Ψυχάρης να αναζητήσει στρατηγικό συμπαίκτη τον οποίο δεν βρήκε και τώρα ρίχνει στο τραπέζι την πρόθεσή του να βάλει 20 εκ με στόχο να κάμψει τις αντιρρήσεις των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Καρακούση από αύριο ξεκινά νέος γύρος συζητήσεων με τις τράπεζες υπό τα νέα δεδομένα και αν οι τράπεζες δεχτούν να κάνουν τις διευκολύνσεις στον Ψυχάρη τότε εκείνος μέχρι τον Ιανουάριο θα εξοφλήσει τα πάντα στους εργαζόμενους και θα κάνει παράλληλα και τις απολύσεις. Σύμφωνα με τον Καρακούση μάλιστα ο Ψυχάρης δεν προτίθεται να κάνει μειώσεις μισθών σε όσους δεν αποχωρήσουν.

Στις επίμονες σχετικές ερωτήσεις ο Καρακούσης είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πόσο θα διαρκέσουν οι συζητήσεις με τις τράπεζες. Δήλωσε επίσης ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα γίνει καταβολή ενός 15νθημέρου και για τη συνέχεια οι πληρωμές εξαρτώνται αποκλειστικά από την πορεία των συζητήσεων. Αν υπάρχει θετική κατάληξη θα αρχίσει σταδιακά η αποπληρωμή των οφειλών και όλα τα υπόλοιπα. Αν όχι

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τελικά να δώσουν μια ακόμη παράταση στον Ψυχάρη και πιο συγκεκριμένα μια παράταση 3 εβδομάδων.

Αποφάσισαν να ζητήσουν εκτός από την καταβολή του 15νθημέρου την άλλη εβδομάδα να γίνει καταβολή ενός μισθού στις 15 Νοεμβρίου και η εταιρεία να δεσμευτεί ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Αν δεν υπάρξει τέτοια δέσμευση αποφασίστηκε να ξεκινήσουν στις 10 Νοεμβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις με 48ωρες κυλιόμενες ανεξαρτήτως της πορείας των συζητήσεων με τις τράπεζες.

Έτσι τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν οι τράπεζες θα δεχτούν το σχέδιο του Ψυχάρη ή αν έχουν αποφασίσει να κινηθούν με άλλο τρόπο και ποιά θα είναι φυσικά η αντίδραση του Ψυχάρη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το σήριαλ όπως φαίνεται θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια με τους εργαζομένους στον ΔΟΛ να συνεχίζουν να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου