Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

... Documento - εφημερίδα χωρίς κουπόνια, αλλά με ειδήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Για το νέο εκδοτικό εγχείρημα του Κ. Βαξεβάνη


Με μια ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης (Επέτειος γάμου) αποκαλύπτει το όνομα της υπό έκδοση εφημερίδας. Χαρακτηριστικά αποσπάσματά της:

(...) Την 28η Οκτωβρίου του 2012, ημέρα Κυριακή , αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μπήκαν σε φιλικό σπίτι που βρισκόμουν στη Δροσιά και με συνέλαβαν. Είχα διαπράξει το έγκλημα να δημοσιεύσω στο HOT DOC τη λίστα Λαγκάρντ, την οποία επί δύο χρόνια έκρυβαν πολλοί και μάλλον δικαιολογημένα (...)

Χωρίς να το επιλέξω, την ίδια μέρα, τέσσερα χρόνια μετά, πάρθηκε μια μεγάλη απόφαση. Να εκδώσουμε Κυριακάτικη Εφημερίδα. Να αποκαταστήσουμε την έννοια της ενημέρωσης στον έντυπο Τύπο. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα πουλάμε κουπόνια, αξεσουάρ, μαγειρικές, Ευαγγέλια και εικόνες αλλά είδηση. Και όποιος αντέξει. Όταν στις συσκέψεις που κάνουμε προσπαθούμε εδώ και μέρες να περιγράψουμε τι θα είμαστε, λέμε χαριτολογώντας πως θα είμαστε τα 3 Α: «Αποκάλυψη, Άποψη, Αναστεναγμός». Καταλαβαίνεται πως το τρίτο Α, του αναστεναγμού δεν εκπροσωπεί ροζ καταστάσεις αλλά πόνου. Και ο νοών νοείτω.

Για να μην το μάθετε από άλλους σας το λέω εγώ, η εφημερίδα μας θα λέγεται “Documento”. Φυσικά θέλουμε να είναι η εφημερίδα σας. Θα είναι αυτό που λέμε, θα είναι αυτό που υποψιάζεστε. Α, (τέταρτο Α αυτό) όταν λέμε θα βγάλουμε εφημερίδα, φυσικά και εννοούμε την πρώτη εφημερίδα στη χώρα. Λεπτομέρειες θα μάθετε πολύ σύντομα
(...)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου