Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

... Καπάκος - το τέλος, σε επτά επεισόδια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΡΤ: Απαλλάσσουμε
τον Σ. Καπάκο από τα καθήκοντά του
Επιμένει η διοίκηση της ΕΡΤ στην απόλυση του Σταύρου Καπάκου από την εταιρεία. Με καθυστέρηση 4 ημερών ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας, παρά την αντίθετη διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να επέλθει συμβιβασμός.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ ΑΕ έχει ως εξής: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του.”
---
Με δικαστικό κλητήρα
η διακοπή συνεργασίας με Καπάκο

Με δικαστικό κλητήρα εστάλη η λύση της συνεργασίας από την ΕΡΤ στον Σταύρο Καπάκο την Παρασκευή. Η παραλαβή έγινε σήμερα, και συνέπεσε με την ανακοίνωση από την ΕΡΤ ΑΕ.
---
Ενόχληση για τον χειρισμό
της υπόθεσης Σταύρου Καπάκου

Ενοχλημένο είναι το υπουργείο Επικρατείας από την εξέλιξη των προγραμμάτων στην ΕΡΤ. Ο τρόπος που έγινε η αποπομπή Καπάκου, με δικαστικό κλητήρα και το γεγονός πως δεν δόθηκε η δυνατότητα από τη διοίκηση της ΕΡΤ να υπάρξει μαι συμβιβαστική πρωτοβουλία από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.
---
Επιστολή Στ. Καπάκου
σε εργαζόμενους της ΕΡΤ

«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ ……»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επί 17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα. Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.

Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα, επίσκεψη Πάπα, επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά χτυπήματα, προσφυγικό, Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής, ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά). Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις , αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας, σας εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι (...)

Η συνέχεια στο mediatvnews.gr
---
“Αδειάζει” Καπάκο για την επιστολή

Νέα αναστάτωση προκάλεσε η επιστολή Καπάκου. Συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά έλεγαν πως “οι προσωπικές πικρίες είναι κατανοητές, αλλά είναι απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί για τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ, ειδικά όταν δεν τεκμηριώνονται”. “Η ΕΡΤ έκοψε τη σπατάλη, καλύπτει τα μεγάλα γεγονότα, χωρίς αύξηση του ανταποδοτικού τέλους και συμβάλει στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού”.
---
ΕΣΗΕΑ: «Μετά την άρνηση
συμμόρφωσης του Σ. Καπάκου»

Μετά την αναβίωσή της από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος εισηγείται και το Δ.Σ. αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων «μετά την άρνηση συμμόρφωσής του προς τις οδηγίες, αποφάσεις και εντολές της διοίκησης της ΕΡΤ».

Η ΕΣΗΕΑ παγίως είναι κατά των απολύσεων, αναμένει, ωστόσο, να φανούν οι κατευθύνσεις που προσδίδει πλέον στην ΕΡΤ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Ταγματάρχης: “Μικρά και μοιραία”
ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων
του κ. Καπάκου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο κ. Καπάκος, ο κ. Ταγματάρχης είπε:

“Για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με “λίγες γρατζουνιές”, πρέπει με το χέρι στην καρδιά να απαντήσει :

– Αν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. “Στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

– Αν παραβρέθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δείχνει άνθρωπο με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές;

– Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;

– Τέλος, πρέπει να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση “ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές”. Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του.

Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;

Αν ο κ. Καπάκος “θέλει να μην δολοφονήσει τη συνείδησή του”, υπάρχει χρόνος.

Υ.Γ. “Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου