Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Παραιτήσεις στην "Αυγή" - Μουλόπουλος, Νικολακάκος, Στούμπος

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΑΙΧΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε η διοίκηση της "Αυγής"


Έντονη κρίση έχει ξεσπάσει στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή» εδώ και αρκετές μέρες με αποκορύφωμα τις σημερινές παραιτήσεις της διοίκησης, οι οποίες ωστόσο κρατούνται μυστικές και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η γκρίνια, τόσο στην «Αυγή» όσο και στα άλλα κομματικά μέσα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τα πυρά να στρέφονται εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι έχει εγκαταλείψει τα κομματικά μέσα και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα ΜΜΕ του λεγόμενου «αστικού Τύπου», ενώ διατυπώνονται και πιο συγκεκριμένες κατηγορίες για κάποια στελέχη και το ρόλο τους σχετικά με τα ΜΜΕ.

Στο σημερινό ΔΣ της «Αυγής» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσία της Ράνιας Σβίγγου -που είναι υπεύθυνη για τα κομματικά ΜΜΕ- δήλωσαν ότι παραιτούνται ο πρόεδρος Βασίλης Μουλόπουλος, ο διευθυντής Κωστής Νικολακάκος και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Δημήτρης Στούμπος. Άλλα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν κι αυτά. Η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την αντίθεσή της δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την κίνηση αυτή και ότι η ίδια τις επόμενες μέρες θα πίεζε το κόμμα προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έντονος διαπληκτισμός του Δ. Στούμπου με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.


Η βασική κατηγορία εναντίον του κόμματος πάντως, είναι η αδιαφορία της ηγεσίας για την τραγική οικονομική κατάσταση της εφημερίδας, η οποία έχει κολλήσει κυκλοφοριακά σε πολύ χαμηλά νούμερα. Οι εργαζόμενοι είναι σχεδόν δύο μήνες απλήρωτοι (ενώ λέγεται ότι για πολύ λίγους αρεστούς σε άλλα κέντρα αναφοράς της κυβέρνησης έχουν εξασφαλιστεί δεύτερες δουλειές, αλλά πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία). Η διοίκηση της Αυγής το τελευταίο διάστημα είχε γίνει αποδέκτης των έντονων πιέσεων, ειδικά από την πλευρά των απλήρωτων εργαζομένων που διαμαρτύρονταν ευλόγως και στους οποίους δεν είχαν τι να απαντήσουν.

Απλήρωτη, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, είναι και η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με την εφημερίδα «Αυγή».
---

---
Η "Αυγή" για την "Αυγή"

Διάψευση…

Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε... ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Δεν ισχύουν....
«Α»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου