Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

... ΔΟΛ, εκπρόσωποι - σήμερα θα ενημερώσουν(;) για το μέλλον...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υποσχέσεις έδωσε ο Ψυχάρης


Αναμένεται(;) η απόφαση των εργαζομένων

Οπως είχε ανακοινώσει ο Σταύρος Ψυχάρης κάλεσε σήμερα τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τους μιλήσει για το μέλλον του ΔΟΛ. Οπως μαθαίνουμε ο Ψυχάρης χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες τούς είπε ότι εξασφάλισε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα το προσεχές διάστημα. Υποσχέθηκε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει εξοφλήσει όλες τις οφειλές στους εργαζομένους και ότι θα πραγματοποιήσει παράλληλα και τη νέα αναδιάρθρωση. Δεν έδωσε όμως κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλομένων ούτε πληροφορίες για την έκταση της αναδιάρθρωσης, δηλαδή πόσοι θα απολυθούν, αν θα γίνουν μειώσεις μισθών κλπ.

Δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην πίεση που του ασκήθηκε από τους εκπροσώπους να γίνει πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τις πληρωμές, εκείνος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλά ότι θα εξοφλήσει.

Αύριο θα γίνει η συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Πάντως τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη. Αν ο Ψυχάρης εννοεί αυτό που λέει και δεν προσπαθεί απλά να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο θα πρέπει να καταβάλλει μέσα σε διάστημα 80 ημερών 8 μισθούς (μαζί με το δώρο Χριστουγέννων). Με απλά λόγια θα πρέπει οι εργαζόμενοι από το τέλος Οκτωβρίου και μετά να λαμβάνουν σε κάθε πληρωμή τουλάχιστον δύο ολόκληρους μισθούς! Οπως μας είπαν εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αν στο τέλος του μήνα γίνει πάλι πληρωμή ενός 15νθημέρου τότε μάλλον θα έχουμε να κάνουμε απλά με… υποσχέσεις.

Την ίδια ώρα που σύμφωνα με τον Ψυχάρη η εταιρεία θα εξοφλεί τους εργαζομένους θα πρέπει να γίνεται φυσικά καταβολή και των άλλων υποχρεώσεων προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και προμηθευτές. Αν παράλληλα γίνουν και μαζικές απολύσεις το ποσό που πρέπει να καταβληθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκ. ευρώ! Επίσης δεν έγινε γνωστό αν το σχέδιο του Ψυχάρη εμπεριέχει συμφωνία με τις τράπεζες για κούρεμα των υπέρογκων δανείων του Οργανισμού. Γιατί αν δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία η αποπληρωμή των οφειλών και η υλοποίηση αναδιάρθρωσης με διατήρηση των υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων δεν μοιάζει με ρεαλιστικό σενάριο.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου