Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

... τα Πρακτορεία ρυθμίζουν τις κυκλοφορίες των φύλλων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο έλεος
των πρακτορείων διανομής Τύπου
οι δημοσιογραφικές αργίες


«ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ»

Για μια ακόμα φορά το Άργος και η Ευρώπη, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, ορίζουν αυτόκλητα –γιατί έτσι αυτά θέλουν– πότε θα γίνει μια αργία για τους δημοσιογράφους των αθλητικών εφημερίδων. Οι οποίοι – σαν να αποτελούν μια χωριστή κατηγορία εργαζομένων του χώρου– δεν γιορτάζουν τις θρησκευτικές και εθνικές εορτές την ίδια ημέρα με τους άλλους συναδέλφους τους. Τα πρακτορεία αποφάσισαν, προς εξυπηρέτηση των κυριακάτικων εκδόσεων που θα κυκλοφορήσουν Σάββατο, να μη διανείμουν άλλα φύλλα την Κυριακή! Συνεπώς για τους αθλητικούς δημοσιογράφους η αργία της 28ης Οκτωβρίου μετατίθεται στην 29η! Μια επέτειος με χρονοκαθυστέρηση γιατί έτσι βολεύει τα πρακτορεία Τύπου.

Την Κυριακή, λοιπόν, δεν θα κυκλοφορήσουν όχι μόνο οι πολιτικές άλλες ΚΑΙ οι αθλητικές εφημερίδες οι οποίες θα χάσουν μια εμπορική ημέρα, την εμπορικότερη κατά κανόνα μετά από εκείνη της Δευτέρας. Και αυτό γίνεται όχι με απόφαση των ίδιων των εφημερίδων ή της Ένωσης Συντακτών, αλλά με τον ετσιθελισμό των πρακτορείων. Για τα οποία σοφός , παλιός, παραδοσιακός εκδότης έχει πει ότι «δεν πρέπει να τα βάζουμε μαζί τους». Κάτι ξέρει ο σοφός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Σάββατο το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει των αγώνα Ατρόμητου-Ολυμπιακού. Ένα παιχνίδι που την Κυριακή θα έδινε φύλλα στα «ολυμπιακά» έντυπα, κυρίως, αλλά και σε εκείνα του λεγόμενου μεσαία χώρου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου