Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

... ανακοίνωση της ΕΤΗΠΤΑ για τα εξώδικα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ - παρότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση - δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους ... κι όχι μόνον δεν τολμάει, αλλά καταφεύγει σε μια τακτική του τύπου "συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά δεν φταίω εγώ..." ... πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάθε καλόπιστος αναγνώστης μια ανακοίνωση συνδικαλιστικού σωματείου, που ξεκινάει με το πόση "κατανόηση" έχει ο/η επικεφαλής ενός Δημόσιου Οργανισμού, όντας εντεταλμένος και υποχρεωμένος να εξ-υπηρετεί τον ασφαλισμένο-φορολογούμενο; ... ή, μήπως το εισαγωγικό "... η στήριξη (προς το πρόσωπο της προέδρου) είναι αδιαμφισβήτητη" δεν παραπέμπει σε μαυρογιαλουρισμό αλλοτινών εποχών; ... όλα τούτα είναι ενδεικτικά συνδικαλιστών ενός ιστορικού εργατικού σωματείου και μάλιστα στον νευραλγικό χώρο των ΜΜΕ; ... όχι, ασφαλώς όχι ... κάτι όμως δείχνουν ... αλλά ας μπούμε στην ουσία της ανακοίνωσης και το γιατί υπήρξε η ανάγκη να εκδοθεί ... εδώ έχουμε μια ενέργεια της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που στρέφεται ευθέως κατά του δικαιώματος και της υποχρέωσης των ασφαλισμένων να ερωτούν, να επιδιώκουν απαντήσεις και να ελέγχουν - μέσω των δημόσιων ελεγκτικών φορέων - την πορεία του δημοσίου χρήματος ... η ενέργεια αυτή - άκουσον, άκουσον - αποφασίστηκε, ψηφίστηκε, υπογράφηκε και από εν ενεργεία και συνταξιούχους συνδικαλιστές-εκπροσώπους σωματείων ΜΜΕ στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν; Δεν ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά υπέγραψαν αργότερα; Υπήρχαν κάποιες "δεσμεύσεις" που δεν μπορούσαν να παρακαμφθούν; ... ό,τι κι αν συνέβη τότε, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν να σώσουν ό,τι σώζεται στο κτίριο της Αριστείδου ... και έχουμε την σημερινή ανακοίνωση ... με τους "αστερίσκους" της και τα "κρατήματά" της ... αλλά, κάτι είναι κι αυτό ...


Σχετικά με την αποστολή εξωδίκων από το
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε μέλη του δ.σ. της ΕΤΗΠΤΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Δ.Σ. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκων σε μέλη του Δ.Σ. από την πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Η στήριξη της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. προς το πρόσωπο της προέδρου τόσο για την κατανόηση, όσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της Γ΄ Διεύθυνσης είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς επίσης και τη στάση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ τη θωρούμε απολύτως θετική.

Το ζήτημα όμως αποστολής εξωδίκων σε συνδικαλιστές μέλη μας (ή σε μέλη άλλων ενώσεων) το θεωρούμε εκ προοιμίου λάθος.

Τα τελεσίγραφα σε συνδικαλιστές που έχουν έννομο συμφέρον και προ παντός ενεργούντες με διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αλλά ελέγχονται και κρίνονται από τις αρχές, είναι ανεπίτρεπτα.

Ανεξάρτητα από το εάν υιοθετούμε ή όχι τις απόψεις - θέσεις - ενέργειες των συναδέλφων, οφείλουμε να τους στηρίξουμε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

14 σχόλια:

  1. και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η στήριξη (προς το πρόσωπο της προέδρου) είναι αδιαμφισβήτητη" δεν παραπέμπει σε μαυρογιαλουρισμό αλλοτινών εποχών; ΟΧΙ παραπέμπει σε ραγιαδισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ασφαλισμένοι ενός ταμείου έχουν δικαίωμα και οι εκπρόσωποι-συνδικαλιστές υποχρέωση στον έλεγχο των οικονομικών του. Κανένας δεν εργάζεται ελέω Θεού. Οποιος τα έχει καλά καμωμένα επικροτεί τον έλεγχο, τον δέχεται αδιαμαρτύρητα και δεν στέλνει εξώδικα με τελεσίγραφα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Mυλωνάς είναι άντρας και τιμά τα παντελόνια που φοράει Άξιος πρόεδρος, αγωνιστής. Δεν φτάνει που σας στηρίζει, του βγάζετε και γλώσσα από πάνω, αχάριστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Βοηθάει διακριτικά. Ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
    2. Να τον σέβεστε ρε το Μυλωνά. Όπως βοήθησε τον Θεοφανίδη να καθαρίσει, έτσι θα βοηθήσει κι εσάς, την αντιπολίτευσή του. Ο Γιώργαρος είναι μεγάλη καρδιά. Όπως ανάγκασε ολόκληρη υπουργάρα, την Πετραλιά να τον παρακαλά να μπει στο πρώτο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ η ΕΤΗΠΤΑ, έτσι θα τρίψει στη μούρη των ξεφτιλισμένων συνδικαλιστών τα εξώδικα. Γιώργο γερά ρε! 1000 χρόνια πρόεδρος στην ΕΤΗΠΤΑ! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

      Διαγραφή
  5. Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται στο ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η Προεδρος και ο Μυλωνας υπογραφουν ανακοινωσεις και εξωδικα που τους εκθετουν. Μαλλον ο Πανεξυπνος Φιλος μας τους ψεκαζει δεν εξηγειται τοση αφελεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το ζήτημα όμως αποστολής εξωδίκων σε συνδικαλιστές μέλη μας (ή σε μέλη άλλων ενώσεων) το θεωρούμε εκ προοιμίου λάθος."
    Εύγε, η ΕΤΗΠΤΑ και ο πρόεδρός της δίνουν μαθήματα στους υπόλοιπους ...συνδικαλιστές στο ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παλικάρια, από πότε καταγγελίες σε δημόσιες αρχές και δημοσιεύματα, που στηρίζονται σε ψεύτικα στοιχεία, από έρευνα της πλάκας, θεωρούνται συνδικαλιστική δράση και δεν είναι συκοφαντική δυσφήμηση; Ζητήσατε στοιχεία και δεν σας έδωσαν; Πήγατε σε εισαγγελέα για να τους υποχρεώσετε, ως «έχοντες έννομο συμφέρον», που λέει κι ο Μπελίτσης,να σας δώσουν τα στοιχεία που ζητάτε; Όχι! Συνδικαλιστές συκοφαντούν συνδικαλιστές, καμάρια μου, αυτό λέει το εξώδικο. Όσο για την πιπίλα «οι συνδικαλιστές δεν πάνε στα δικαστήρια συνδικαλιστές», όταν η ΕΤΗΠΤΑ κυνηγούσε την ΠΕΛ στο ΣτΕ για τη ΣΣΕ, συνδικαλιστές εναντίον συνδικαλιστών δεν ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 11:14 π.μ. - ... ώστε έτσι, καμάρι μου ... λες ότι η ΕΠΗΕΑ έδωσε χρήματα για μια μελέτη της πλάκας και η οποία μελέτη ανέδειξε με ψεύτικα στοιχεία τις τεράστιες ευθύνες της (μηχανισμός αγγελιοσήμου); ... σωστό σε βρίσκω, καμάρι μου ... όλα τ' άλλα είναι κλαψουρίσματα ... σωστά, παλικάρι μου;..

      Διαγραφή
  8. Απ' ό,τι καταλαβαίνω το πρόβλημα του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ είναι ότι πλήρωσε (με κατά πλειοψηφία απόφαση ή ομόφωνα) προκαταβολικά για μια μελέτη της ΕΣΗΕΑ, που ποτέ δεν φρόντισε να παραλάβει. Εδώ οι ευθύνες είναι άλλης τάξης ή κάνω λάθος; Και μη βρεθεί κάνας χαροκαμμένος από τις μπούρδες σας ΕΤΗΠΤάς να ψάχνεται για τα «βοηθήματα» μεταξύ των άνεργων μελών του Δ.Σ.και τους ανοιχτούς «λογαριασμούς» των μελών του Δ.Σ. που περνάνε τα λάδια από το μηχανάκι τους για συνδικαλιστικά έξοδα! Ε, ρε γλέντια ο εισαγγελέας. Όπως λέει δεξιά κι αριστερά ο Μυλωνάς, εμείς στο Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ κανείς μας δεν παίρνει λεφτά, δεν έχουμε αποζημιώσεις. Γιατί να 'χετε; Κορόιδα είστε για να τις φορολογήστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, ρε αλήτη, σαν δεν ντρέπεσαι να πιάνεις στο στόμα σου το Γιώργο! Όταν έτρεχε ο Μυλωνάς δεξιά κι αριστερά να καθαρίσει για να πληρώνεστε, για τις επισχέσεις και να σώσει θέσεις εργασίας ήταν καλός. Πού είναι ο πρόεδρος φωνάζατε όλοι... Τώρα γελοίοι κάθεστε κι ασχολείστε με τα λάδια από τα μηχανάκια. Αλλά τέτοιοι είστε, αχάριστοι και πλεονέκτες, να διώξετε από το σωματείο τα καλύτερα παιδιά. Λες κι έχει την ανάγκη σας ο Μυλωνάς, εσείς ρε έχετε τη δική του. Καραγκιόζηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λιγα λες. Για θυμισου και τον πρωην ταμια που εβγαλε ελλειμα καπου 8.000,00 ευρω και τον καλυψε ο Γιωργαρος για να μη διαγραφει. Ασε και τη συγκαλυψη των χαμενων 25.000,00 ευρω αν θυμασαι. Ειναι και η συνταξουλα του που παει να βγαλει γλειφοντας αξιοπρεπως... Αϊντε αχαριστοι. Χαρη σας κανει και καθεται. Ειναι και πολλα τα λεφτα... 600.000,00 ευρα ε! Κοροϊδο!

      Διαγραφή