Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

... "Εφ.Συν." - Ν. Ασημακόπουλος, η άλλη όψη του νομίσματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εις το επανιδείν

Πριν από τρία χρόνια δεχθήκαμε όλοι μας την εισερχόμενη κλήση «Νίκος Ασημακόπουλος» στα κινητά μας. Ενα τηλεφώνημα που μας καλούσε να ζήσουμε το όνειρο. Να βγάλουμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ εφημερίδα. Οχι απλώς να δουλέψουμε, αλλά να συμμετέχουμε σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τον ελληνικό -και όχι μόνο- Τύπο. 

Μαζί με τον Νίκο «βγάλαμε» ακριβώς 740 φύλλα. Πάνω από 6.500 σελίδες. Αμέτρητα τα ρεπορτάζ και τα ξενύχτια. Πάντα μαζί. Ολοι μαζί. Η ίδια ομάδα από την πρώτη μέρα «κύησης» αυτής της εφημερίδας. Με τις διαφωνίες μας, τους προβληματισμούς μας, τα γέλια μας και τα... μπινελίκια μας.

Το ταξίδι μας με το ομαδικό εισιτήριο σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή μετά τη δικαιολογημένη παραίτησή του.

Δυστυχώς, είναι πολύ αργά να σχολιάσουμε το «παρασκήνιο» που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο (σελ. 9) με τίτλο «Η αλήθεια για μια αποχώρηση». Παρότι το κείμενο φέρει την υπογραφή «Εφ.Συν», δεν είχαμε συνηγορήσει ούτε ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Οσα αναφέρει αποτελούν –κατά την άποψή μας– μόνο τη μία όψη του νομίσματος.

Συνεχίζουμε...

Γιώργος Μανετάκης
Μιχάλης Μορφονιός
Γιάννης Ντεντόπουλος
Βασιλική Παπαντωνοπούλου
Κώστας Μανωλιουδάκης
Τάσος Τσατάλης
Κώστας Πετρωτός
Ευθύμιος Ασημακόπουλος

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους συναδέλφους που υπογράφουν έχουν συμμετοχή στο "εγχείρημα" μόνο στο όνειρό τους, το οποίο έζησαν, αλλά μόνο από μακριά. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει αυτό που λες, αν λάβουμε υπόψη σαν κριτήριο συμμετοχής στο εγχείρημα και το όνειρο την ολόψυχη αφιέρωση στην καλλιεργεία του φραξιονισμού μέσα στην συνεταιριστική εφημερίδα ή την προσπάθεια εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών εκτός ΕφΣυν. Υπάρχει βέβαια και η άποψη πως συμμετοχή στο εγχείρημα και στο όνειρο είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εργασία, το ρεπορτάζ, η δουλειά μας με άλλα λόγια, με απόλυτη επαγγελματική και συνεταιριστική συνείδηση, που βοηθά να αναδειχθεί το φύλλο σαν αξιόπιστο στον τομέα ευθύνης του κάθε συναδέλφου. Και το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζεται γιατί όπως πιθανώς θα ξέρεις, δεν είναι αυτονόητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή